A Room with a Zoo

A Room with a Zoo

Door de verbouwing en promotie van de Koningin Elisabethzaal is reizen binnen de KMDA een belangrijke activiteit geworden. Verschillende medewerkers reizen de wereld rond om deel te nemen aan internationale congressen en om ons kweekprogramma en het web onderzoek op te volgen. Anderhalf jaar geleden koos de KMDA voor een samenwerking met UNIGLOBE Robins Travel. “We kunnen altijd rekenen op een goede service en een correct overzicht van mogelijke reisopties.”

De KMDA, De Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde Van Antwerpen, doet misschien niet meteen bij iedereen een belletje rinkelen. De groep omvat ZOO Antwerpen en Dierenpark Planckendael, natuurlijk wel bij iedereen bekend. Maar ook het Serpentarium in Blankenberge, het natuurreservaat de Zegge in Geel en de Koningin Elisabethzaal maken deel uit van de KMDA.

ZOO Antwerpen is ongetwijfeld het meest bekende onderdeel binnen de KMDA. Ze opende in 1843 reeds de deuren, maar is op meer dan 150 jaar tijd sterk veranderd. De ZOO blijft renoveren en vernieuwen om mee te gaan met de tijd en haar tijd vooruit te zijn. “

 “Iedereen kan vanaf eind juni gezellig iets komen drinken in het Grand Café Flamingo, het prachtig gerestaureerde gebouw naast de iconische flamingo’s aan de hoofdingang. Het Grand Café Flamingo ligt aan het welkomstplein, nu het Flamingoplein, dat werd vergroot waardoor de inkom meer naar achteren is verhuisd”, legt Annick Descheemaecker, Senior Buyer bij KMDA, uit. Binnen de ZOO wandel je tussen de buffels en een 250-tal Afrikaanse vogels onder de indrukwekkende Savanne, vlak naast het gloednieuwe bezoekersrestaurant.”


Annick Descheemaecker is Senior Buyer bij de KMDA. Het is haar taak om zo doeltreffend en kostenbesparend mogelijk diensten en goederen in te kopen. Dat wil zeggen dat zij bij het bestellen van goederen en diensten, het budget en de tijdspanne voor de leveringen bewaakt.
Als Senior Buyer onderhandelt Annick met de leveranciers om uiteindelijk tot overeenkomsten en prijsafspraken te komen.

Niet enkel de ZOO onderging een grote make-over. De Koningin Elisabethzaal (Elisabeth Center Antwerp) werd volledig opnieuw opgebouwd. Het nieuwe gebouw, met dertig congreszalen en een nieuwe concertzaal, zal toegankelijk zijn tegen eind november 2016. “Omdat het zo uniek is dat de congreszalen uitkijken op ZOO Antwerpen, hebben we ervoor gekozen om het nieuwe project de naam ‘A Room with a Zoo’ te geven”, vertelt Annick Descheemaecker enthousiast.

Ook op vlak van dieren is de ZOO sterk geëvolueerd. Dankzij de wetenschappelijke afdeling, het CRC (Centre for Research and Conservation), heeft de KMDA een twintigtal projecten in het buitenland. Van vier diersoorten beheert de KMDA het stamboek en stuurt ze het internationale kweekprogramma aan. Zo zijn er projecten met de bekende okapi’s, maar ook met bonobo’s, goudkopleeuwaapjes en monniksgieren. Dieren aankopen is hoe dan ook niet aan de orde. Er bestaat een uitwisselingsprogramma tussen dierentuinen van over de hele wereld. Vorig jaar mochten de ZOO en Planckendael ook drie leeuwenwelpjes, een neushoorntje, een bonobo en een giraf verwelkomen. En er is opnieuw een girafje geboren!

Goede service en correcte prijzen

Door de nieuwe congreszalen van de Koningin Elisabethzaal en het internationaal web onderzoek, is reizen binnen de KMDA zeer belangrijk geworden. “Verschillende collega’s van mij nemen deel aan internationale congressen. Onze salesploeg probeert dan weer het congrescentrum te promoten in het buitenland. Daarnaast zijn er ook onze werknemers die naar andere dierentuinen reizen voor begeleiding van projecten”, zegt Annick Descheemaecker.

“Zo vertrekt een van onze curatoren binnenkort naar Johannesburg voor een twee weken durende conventie: de Johannesburg 2016 World Wildlife Conference, georganiseerd door CITES (the Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora). Dat is een internationale overeenkomst tussen overheden, met het doel ervoor te zorgen dat de internationale handel in wilde dieren en planten niet hun voortbestaan bedreigt.”

Anderhalf jaar geleden koos de KMDA ervoor om samen te werken met UNIGLOBE Robins Travel. Annick Descheemaecker: “Tijdens de eerste gesprekken werd al snel duidelijk dat we op dezelfde lijn zaten. We kunnen altijd op hen rekenen.”

Op dezelfde dag van een reisaanvraag, krijgt de KMDA van UNIGLOBE Robins Travel een overzicht van de mogelijkheden met correcte prijzen. Zo kan er gekeken worden welke optie de beste is. Dat gebeurt voor zowel vluchten als treintickets, al dan niet in combinatie met andere reserveringen zoals een hotel.

“Niet enkel de prijs is belangrijk, maar ook de service en de opvolging. Wij krijgen elk jaar een totaaloverzicht aangeboden. Zo is het overzichtelijk wie, wanneer, naar waar en aan welke prijs gebruik heeft gemaakt van UNIGLOBE Robins Travel. We hebben ook een vaste contactpersoon die ons steeds verder helpt wanneer we van plan zijn om te reizen of wanneer we onderweg onverwachte hindernissen tegenkomen.”

De nieuwe app van UNIGLOBE biedt voor de KMDA nog een extra voordeel. “Onze reizigers worden in geval van terrorisme, stakingen of vertragingen onmiddellijk geïnformeerd en verder geholpen.” 


www.uniglobe.be maakt gebruik van cookies - lees meer Sluit deze melding Sluit deze melding