Vergokan

Vergokan

'Aanwezig zijn op het veld is uiterst belangrijk'

De vinger op de pols houden

Het Prinses Elisabeth onderzoeksstation op Antarctica, het nieuwe Wembley stadion in Engeland en de Oosterscheldekering in Nederland: het zijn slechts enkele van de lange lijst in het oog springende en wereldwijde referenties die de Vergokan Groep kan voorleggen. Op vandaag heeft het bedrijf haar hoofdzetel in Oudenaarde, naast vestigingen in Kruishoutem, Moeskroen en het Russische Redkino. De nieuwe CEO Stefaan Wauters en zijn commercieel directeur Dirk Deruytere zijn duidelijk: een positie als marktleider moet je verdienen, en dat doe je niet van achter een bureau maar in de markt. ‘De vinger op de pols houden,’ luidt het overtuigend.

Quick & Click systemen

‘De Vergokan Groep is, om het even kort te stellen, gespecialiseerd in metaalverwer-king en -afwerking,’ begint Stefaan Wauters. ‘Met onze totaal geïntegreerde activitei-ten kunnen we een compleet programma montagevriendelijke kabeldraagsystemen aanbieden die de installateur een enorme tijdsbesparing opleveren. Vooral de ‘Quick & Click’ producten zijn heel snel te installeren in vergelijking met de traditionelere systemen.’ ‘In het domein van de kabeldraagsystemen voor elektrische installaties verkoopt Vergokan zowel standaard- als maatoplossingen,’ gaat commercieel directeur Dirk Deruytere verder. ‘We zijn de enige producent en tevens marktleider in België. Dat wordt u niet zomaar. Door permanent investeren in de toekomst door continu aandacht te besteden aan productontwikkeling, kwaliteit, automatisering én een efficiënt productie- en distributienetwerk kunnen wij onze partners de garantie bieden op een duurzame samenwerking. Dankzij de wisselwerking tussen die partners, de klanten en Vergokan zelf kunnen wij een gamma aanbieden – onze catalogus telt niet minder dan vierduizend producten – die geknipt is volgens de vragen en wensen van de klant.

Hoog niveau

Behalve de hoofdvestiging in Oudenaarde heeft het bedrijf met Vergo Galva een vestiging in Kruishoutem en met Vergo Coating een in Moeskroen. ‘Vergo Galva mag beschouwd worden als één van de weinige verzinkerijen in België met een hoog niveau op het gebied van kabeldraagsystemen,’ zegt Stefaan Wauters. ‘Vergo Coating is onze poederlakkerij die onder meer beschikt over een moderne lakstraat met bijzondere mogelijkheden voor het lakken van grote onderdelen. In 2008 nam de Vergokan Groep bovendien het bedrijf Grada International uit Lokeren over. Grada heeft een leidinggevende marktpositie in de niche van stalen en aluminium roosters, plafondornamenten en toebehoren voor airco installaties voor de niet-residentiële markt.

Actief op de Russische markt

Vergokan exporteert zijn producten binnen West, Noord en Zuid Europa, het Midden-Oosten, Afrika en staat ook heel sterk in Oost Europa. ‘In het kader van de snelgroeiende exportactiviteiten openden we in 2006 een vertegenwoordigingskan-toor in het Russische Redkino in de regio Oblast Tver,’ legt Dirk Deruytere uit. ‘Een jaar later werd dit ook het verkoopskantoor voor de Russische markt. Om onze activiteiten daar te ondersteunen is er verder een magazijn geopend waardoor de Russische klanten sneller toegang konden krijgen tot onze producten. Op vandaag wordt er nu ook lokaal geproduceerd in Rusland vanuit een eigen productiesite. Dat lukt allemaal wonderwel.’

In het veld

‘Een bedrijf dat zich op export toelegt kan zich niet permitteren om dat louter en al-leen vanuit de plaatselijke vestigingen te doen,’ weet Deruytere. ‘Continu aanwezig zijn op het veld en de markt is zo belangrijk. Bij Vergokan zijn tal van deskundige mensen fulltime met de export bezig. Ikzelf trek zeer regelmatig richting Rusland, minstens één keer per maand. Verkopen doe je op het veld en niet van achter een bureau. Voor onze zakenreizen kunnen we bogen op de service en deskundigheid van onze partners bij UNIGLOBE Skyline Travel. Zij bieden ons zeer snel en met een grote flexibiliteit de meest gunstige oplossingen aan. Zeker geen standaardaanbiedingen, maar competitieve en correcte voorstellen,’ besluit Dirk Deruytere.