Evy Van Steelandt

Evy Van Steelandt

Het is onze taak internetshoppers te overtuigen dat wij als reisagent een meerwaarde bieden.

“De klant weet vandaag de dag exact wat hij wil. Hij is niet alleen veeleisender geworden, maar ook goed op de hoogte van wat er te koop is in de wereld. Dat met meerwaarde overklassen is mijn taak”, zegt Evy Van Steelandt, in 2010 door het vakblad Travel Magazine verkozen tot beste Business Travel Agent en in 2012 door Uniglobe geëerd als Best Leisure Employee 2011.

“Geduld, gedrevenheid, vriendelijkheid en correctheid zijn van alle tijden”

Evy, geboren en getogen in Sint-Gillis-Waas kreeg de reismicrobe met de paplepel binnen. Haar vader werkte namelijk als hoofdelektricien aan boord van een schip van Dredging International en reisde continu de wereld rond. “Z’n verhalen spraken tot de verbeelding en deden  me besluiten om Toerisme te studeren”, vertelt Evy. “Ik kon me geen grotere motivator voorstellen.” Van kindsbeen af is Evy op de hort. Eerst in familiekring, later bij de scouts. “Let op; dat bracht me toen reeds in Frankrijk, Zwitserland, Italië, Oostenrijk en Wales”, zegt Evy. Oorspronkelijk wilde ze naar het buitenland te trekken, liefst op een cruiseschip. Maar het draaide anders uit. Evy liep haar stage bij Reizen De Cauwer in Sint-Niklaas. En daarbij passeerde ze, zoals de geplogenheden dat voorschrijven, in zowat alle afdelingen. “Dat maakte dat ik de smaak van het kantoorwerk te pakken kreeg, en specifiek bij de à la carte-afdeling”, zegt Evy. “Na m’n stage kon ik aan de slag bij UNIGLOBE Skyline Travel. Toen zocht dit eenmansbedrijf versterking.” Evy vatte de koe bij de horens en werkte zich in geen tijd in. “Ook al richt dit kantoor zich op zakenreizen, anno 2013 maakt leisure voor mij nog steeds de hoofdbrok uit”, weet ze. “En dat mag geen probleem zijn want ik doe dat ook zeer graag. Tenminste, als ik zelf mag uitwerken, reizen mag plannen en invullen. Kortom: het ‘buiten-de-brochure’-werk, niet dat we het pakketgebeuren niet verkopen, maar een à la carte levert ook een betere feedback. Klanten die je een tailormade vragen, zullen achteraf ook sneller reageren. Eén ding zal ik echter nooit doen: de hemel op aarde beloven. Zeer gevaarlijk! Reizen is onderhevig aan heel veel factoren, waaronder een flink aantal die we niet kunnen controleren.”

De vergeten hobby

Maar de eerlijkheid gebiedt Evy om in de marge te vermelden dat ze ooit van een andere toekomst droomde: schoonheidsspecialiste worden. “M’n ouders vonden dat echter geen goed idee, dus heb ik de studies nooit aangevangen”, zegt Evy. Doch, het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en Evy begon jaren terug aan een avondcursus massage. “Dat is acht jaar geleden en ondertussen ben ik het twaalfde lespakket gestart”, vertelt ze. “Ditmaal make-up. En ja, ik heb nu ook een diploma Schoonheidsspecialiste, al praktiseer ik het niet professioneel. Het is allemaal puur plezier; m’n vriendje Reggie vindt de massagescholing alvast best aangenaam (lacht).” Ooit speelde ze wel met de idee om er in bijberoep werk van te maken, maar de administratieve rompslomp weerhield haar. Of het een uitgestelde droom is? “Nee, helemaal niet”, zegt Evy. “Je kan geen twee beroepen tegelijk uitoefenen.”