Smart Travel viert tiende verjaardag

10 jaar geleden opende Uniglobe Smart Travel zijn deuren in Gent.

Eigenaar en zaakvoerder Guy Kluyskens had de voorgaande 10 jaar als Sales Director bij kantoormateriaalverdeler Esselte een gerespecteerd klantenbestand en een groot netwerk weten uit te bouwen. Mede door het potentieel en de groei van de bedrijfswereld in regio Gent, alsook de aanwezigheid van de universiteit en enkele belangrijke hogescholen, zag hij het runnen van een franchise zakenreiskantoor dan ook als een gedroomde kans.

Geflankeerd door Marijke Vanluchene, die reeds een mooie carrière in zakenreizen had opgebouwd,  opende het kantoor op 1 december 2005 zijn deuren in Steendam te Gent.

10 jaar later zijn Guy en Marijke nog altijd het gezicht van Smart Travel. Guy staat in voor management, sales en administratie, en Marijke is als kantoorhoofd verantwoordelijk voor de dagdagelijkse afhandeling van de boekingen.

Ondertussen is het team uitgegroeid tot acht medewerkers, stuk voor stuk reisspecialisten met een jaren lange ervaring in zowel zaken- als vakantiereizen. Het kantoor verhuisde 2 jaar geleden naar een groter pand gelegen aan Portus Ganda.

Vandaag is ruim 90 % van de omzet gericht op corporate travel, hetzij individueel, hetzij in groep (incentives, congressen, missies).  Ook voor leisure travel (goed voor 10 %) kunnen (zaken)klanten bij Smart Travel terecht.

Dat Smart Travel ook op technologisch vlak verschillende troeven heeft, is maar één van de voordelen, die eigen zijn aan het franchisesysteem.  Uniglobe beschikt over een eigen bookingtool en biedt bedrijven die vrij eenvoudige en/of terugkerende reizen boeken de mogelijkheid om zelf te reserveren en tickets uit te geven.

En nog dit jaar pakt Uniglobe uit met een mobile app.  Op die manier hebben zakenreizigers in één oogopslag een overzicht van hun boekingen.  Daarmee kunnen ze onder meer online inchecken, extra diensten, zoals taxitransfers en hotels bijboeken, en lokale restaurants en gespecialiseerde winkels opzoeken.

Accountmanager Martine Reynebeau: “Het internet heeft ervoor gezorgd dat  klanten aangemoedigd worden hun zakenreizen zelf online te boeken.  Wat de klant dikwijls uit het oog verliest is dat de talrijke en soms onoverzichtelijke aanbiedingen voor veel tijdverlies zorgen. Hoe kan men zeker zijn dat de beste opties geboekt zijn en wat als de gemaakte boeking moet gewijzigd worden ?  Bij Smart Travel reiken we altijd meerdere opties aan.  Bovendien werken we met dedicated reisagenten zodat de collega’s het reisprofiel van de klant kennen en op die manier perfect kunnen inspelen op zijn wensen. Een niet onbelangrijk detail is dat naast de boekingen ook de administratie perfect door Smart Travel wordt verzorgd, van facturatie tot statistische rapporten.”

Met vestigingen in meer dan 60 landen behoort Uniglobe tot de grootste onafhankelijke reisorganisatie ter wereld. Een mondiaal franchisenetwerk bundelt ruim 30 jaar ervaring in zakelijke reizen en is goed voor een jaarlijkse omzet van  miljard euro. De gezamenlijke inkoopkracht stelt hen in staat om wereldwijd ook lokaal met een toegewijd en ervaren team en via een persoonlijke aanpak de beste reismogelijkheden aan te bieden tegen de scherpste tarieven.

 


www.uniglobe.be maakt gebruik van cookies - lees meer Sluit deze melding Sluit deze melding