Smurfen op vliegtuig Brussel Airlines

Smurfen op vliegtuig Brussel Airlines

Een reeks blauwe stripfiguurtjes zullen het volgende themavliegtuig van Brussels Airlines sieren. Dat is het resultaat van een ideeënwedstrijd die de luchtvaartmaatschappij uitschreef. De Smurfen haalden het in de finale met een overtuigende voorsprong op het thema "art nouveau/Horta". Het nieuwe vliegtuig zal normaal in maart 2018 worden onthuld.

Brussels Airlines kreeg in de maand augustus meer dan 1.400 ideeën toegestuurd over hoe het vijfde themavliegtuig van de maatschappij er zou moeten uitzien. Een jury selecteerde twee finalisten, maar al in de eerste uren van de publieksstemming was het duidelijk dat de Smurfen - een ontwerp van de Italiaanse studente Marta Mascellani - het zouden halen.

Nu het winnende thema bekend is, start het werk om het ontwerp te finaliseren. Dat zal gebeuren in overleg met de winnaar van de ideeënwedstrijd en met de mensen die de rechten van de Smurfen beheren. Zij hebben zich eerder al principieel akkoord verklaard met een Smurfen-vliegtuig, zegt Brussels Airlines. In maart 2018 zal het nieuwe themavliegtuig normaal onthuld worden in het bijzijn van de winnaar, die ook mee mag op de eerste vlucht.

Al vier themavliegtuigen
Sinds de lente van 2017 vliegt er al een toestel van de luchtvaartmaatschappij SunExpress rond met de blauwe creatuurtjes. Dat vliegtuig kwam er naar aanleiding van de film "Smurfs: The Lost Village" ("De Smurfen en het verloren dorp"). Brussels Airlines heeft al vier themavliegtuigen (ook "Belgian Icons" genoemd): "Rackham" (met als thema Kuifje), "Magritte", "Trident" (Rode Duivels) en "Amare" (Tomorrowland).