Milieubewust?
Ontdek onze Green Seats!


CO² Compensatie

Een toenemend aantal bedrijven, organisaties en overheden is zich bewust van de klimaatgevolgen van hun vliegreizen. UNIGLOBE biedt een pragmatische oplossing dankzij Green Seats, een unieke compensatieoptie.

Hoe werkt het?

GreenSeat en UNIGLOBE Travel maken voor bedrijven die hun CO² uitstoot willen beperken, een inventarisatie en een berekening van de CO²-uitstoot veroorzaakt door vliegen.

Op basis hiervan wordt een samenwerkingsovereenkomst gesloten tussen de klant en GreenSeat. Vervolgens registreert het hoofdkantoor van UNIGLOBE Travel de compensatieoptie in het klantenaccount. GreenSeat brengt de kosten voor klimaatcompensatie direct in rekening bij de klant. Op basis hiervan verstrekt GreenSeat de deelnemende organisatie jaarlijks een officieel certificaat van compensatie.

Milieubewuste zakenreiziger? Ontdek UG Green Seats

Wat kost een GreenSeat?

De kosten van compensatie zijn afhankelijk van het aantal gevlogen kilometers. De prijs van een GreenSeat ligt tussen de 2% en 5% van de ticketprijs. Bij bedrijven die veel business class vliegen is dit rond de 1 à 2%.

De uitstoot wordt voor alle broeikasgassen gecompenseerd. Naast CO² komen er bij elke vlucht namelijk ook andere broeikasgassen vrij die, zeker in hogere luchtlagen, tweemaal zoveel bijdragen aan een versterkt broeikaseffect. Deze broeikasgassen worden omgerekend naar CO²-equivalenten. Enkel organisaties die ervoor kiezen om alle broeikasgassen te compenseren vliegen dus klimaatneutraal.