Culinair cruisen met Holland America Line

April 25, 2019

Denk je bij een cruise vooral aan gigantische buffetten waar veel te veel mensen veel te veel eten maar de smaken het helaas al eens laten afweten? Think twice! Holland America Line, één van de meest exclusieve cruiserederijen ter wereld, biedt na het succes van 2018 ook in 2019 een reeks ‘food & beverage aficionado cruises’ aan. Pardon? Inderdaad: topchefs, wijnbouwers en cocktail mixologists toveren deze cruises in ware culinaire rondvaarten om.

Wie wat van cruises afweet, kent ongetwijfeld ‘Holland America Line’: het is een Nederlandse rederij met vijftien schepen die de hele wereld rondvaren, telkens op zoek naar exclusieve bestemmingen, en mikkend op veeleisende reizigers. De rederij is verkozen tot meest vooraanstaande cruisemaatschappij ter wereld, en als uitgerekend deze rederij met een reeks culinaire cruises komt aanzetten, mag je je messen scherpen en je appetijt klaarhouden. 

 



In de loop van 2019 kan je deelnemen aan één van de ‘food & beverage aficionado cruises’. Daar word je verwend door leden van de ‘Culinaire Raad’, een select groepje van internationaal gereputeerde topchefs die op deze drijvende luxeschepen het allerbeste van hun kunnen bovenhalen om je gastronomisch in de watten te leggen. Eén van deze toppers is mixologist Dale DeGroff, maar ook het gerenommeerde Amerikaanse wijnhuis Château Sainte Michelle schaart zich achter dit initatief. Achter de fornuizen van deze culinaire cruises staan chefs als Jonnie Boer, Ethan Stowell en Jacques Torres.

De combinatie van luxueus cruisen en topgastronomie slaat duidelijk aan. Holland America Line startte zijn ‘food & beverage aficionado cruises’ in 2018 op, en de cruises verkochten als zoete broodjes. Tijdens deze rondvaarten kunnen gasten wijn-, cocktail- of kookdemonstraties bijwonen, gemoedelijke praatjes maken met de chefs (ook voor hen is dit een uitzonderlijke gebeurtenis waarvan ze met volle teugen genieten), of een exclusief diner reserveren in het intieme decor van de Pinnacle Grill. 

Alvast nood aan wat ideeën? Met de Oostenrijks-Franse chef Rudi Sodamin reis je op de Veendam in november door de Oostelijke Caraïben. Andy Matsuda, absolute sushimeester uit Japan, leert je alle trends en technieken uit de Japanse keuken aan boord van de Eurodam langsheen de kust van Mexico (oktober). Pâtissier-chocolatier Jacques Torres nodigt je uit op de Zaandam voor een cruise langs Canada en New England (juni). En tot slot de absolute topper Ethan Stowell (chef uit Seattle): die vaart met de Eurodam in mei naar Alaska, en met de Noordam in juli nog eens naar Alaska. 

Kan je tijdens zo’n culinaire cruise alleen maar eten? Tuurlijk niet! Je kan alle opgedane calorieën wegsporten aan boord, en genieten van bijzonder veel exclusieve landuitstappen. Het beste van alle werelden aan boord van één fantastisch cruiseschip!

Meer informatie?

www.hollandamerica.com