vluchten - vakanties - reizen

bestemmingen & reisinformatie

Welke reisdocumenten heb ik nodig? Zijn vaccinaties verplicht? Met welke gevaren en ongemakken dien je eventueel rekening te houden? Waar vind ik de ambassade? Welk klimaat mag ik verwachten? Welke plekjes wil ik zeker bezoeken?

Een antwoord op deze vragen en nog veel meer toeristische info vind je in deze rubriek van onze website. Klik hieronder en ga op zoek naar uw reisbestemming.

Continent Land
Afrika
Antarctica
Azië
Caraïben
Europa
Midden-Amerika
Midden-Oosten
Noord-Amerika
Oceanië
Zuid-Amerika
Argentinië
Bolivië
Brazilië
Chili
Colombia
Ecuador
Frans Guyana
Guyana
Paraguay
Peru
Suriname
Uruguay
Venezuela

Colombia

ALGEMENE INFO

Officiële naam: Republiek Colombia
Ligging: in de noordwestelijke hoek van het Zuid-Amerikaans continent. Het grenst aan Panama en de Caraibische Zee, Venezuela, Brazilië, Ecuador, Peru en de Stille Oceaan.
Hoofdstad: Bogota
Oppervlakte: 1.138.914 km²
Staatsvorm: republiek
Inwoners: 38.324.400
Bevolking: de meerderheid van de bevolking is van gemengde blanke en Amerikaans Indiaanse afkomst, van gemengde blanke en Afrikaanse origine of van Afrikaanse origine.
Talen: Spaans (officiële taal) en Indiaanse talen (ethnische minderheden).
Religies: rooms-katholicisme (95%), protestantisme (1%) en andere.
Munt: De Peso is onderverdeeld in 100 Centavos

REISDOCUMENTEN

Paspoort verplicht.

OPGEPAST!

Reizen in dit land is gevaarlijk. Het Amerikaans ministerie van buitenlandse zaken geeft voor dit land een negatief reisadvies.

AMBASSADE

ADRES: FD Rooseveltlaan 96A
1050 Brussel
TEL: 02/649.56.79
FAX: 02/646.54.91
E-MAIL : colombia@emcolbru.org

VACCINATIE / GEZONDHEID

Vaccinatie tegen gele koorts is niet verplicht, maar wel noodzakelijk.
Vaccinatie is aanbevolen tegen hepatitis a en buiktyfus.
Er is een matig tot laag risico op hepatitis b.
In sommige streken en in bepaalde omstandigheden is medicatie tegen malaria aanbevolen.
Meer info: Prins Leopold Instituut voor Tropische Geneeskunde. Travelfoon: 0900/10-110
Gezondheid onderweg: ziekte voorkomen en genezen.

KLIMAAT

Colombia heeft een tropisch klimaat. De hogergelegen berggebieden kennen meer gematigde temperaturen.
Voor de avontuurlijk ingestelde reiziger is het een fascinerend land, met een overweldigende natuur en een nog niet door het toerisme verpest land.

Maar het blijft oppassen en de meeste reizigers worden dan ook afgeschrikt een bezoek aan Colombia te brengen. Het is het land van cocaïne, drugskartels en duizenden geweldsmisdaden per jaar. Medellín, de op één na grootste stad van Colombia, wordt nog steeds gezien als de gevaarlijkste stad van de wereld, waar het cocaïnecentrum van de wereld is gevestigd en waar de meest gezochte terrorist en cocaïnebaron Pablo Escobar zijn domicilie had. Escobar is inmiddels vermoord en de cocaïnehandel heeft zich voor een deel verplaatst naar Cali. Medellín is weliswaar nog steeds geen veilige stad, maar het is niet meer zo gevaarlijk als de media in de laatste decennia willen doen geloven.

Bogotá

De hoofdstad van Colombia is Bogotá, die net als Cali en Medellín een gevaarlijke reputatie heeft. Dat geldt in het bijzonder voor bepaalde wijken. Het is goed om eerst bij de ambassade te informeren over welke plaatsen je beter niet kunt bezoeken. Bogotá is een stad met veel gezichten, van moderne, futuristische gebouwen tot koloniale kerken en huizen. De stad ligt op 2600 meter hoogte en is daarmee, na La Paz (Bolivia) en Quito (Ecuador), de op drie na hoogst gelegen hoofdstad van Zuid-Amerika.

Er wonen 36 miljoen mensen in Colombia en daarmee heeft het land de op één na grootste inwonertal van Zuid-Amerika, na Brazilië. Bijna negentig procent van de bevolking woont in het westelijk deel van het land, het oosten bestaat voornamelijk uit het onherbergzame Amazonegebied.