Op vakantie met de kids: hoe begin je eraan?

April 09, 2019

Knarsetanden: dat is wat veel ouders doen als ze hun komende vakantie plannen… Met kinderen kan je niet ver weg, die kids willen alleen maar een speeltuin, restaurants zijn niet kindvriendelijk, en de autoreizen zijn een ware marteling met die jellende snotapen op de achterbank. Pardon? Het kan ook anders! We delen met jou graag enkele websites die van vakantie met kinderen ehhh kinderspel maken!

De eerste tip is een gouden tip: ga te leer bij ervaringsdeskundigen! Mensen die vaak met kinderen op reis gaan, leren al doende wat kan en wat niet kan, wat leuk en wat minder leuk is. Zo vinden we zelf www.dingenzoekers.be een fijne website: een schrijfster en fotografe trekken met hun respectieve kinderen op reis om dingen te zoeken. Op hun site vind je massa’s leuke ideeën en tips.
 


Gelijkaardige goeie tipsmaar dan vanuit het Verenigd Koninkrijk lees je op www.littletravellers.com: de site ziet er professioneler en commerciëler uit, maar is een goede startsite voor wie een goede familievakantie wil boeken. Zeer uitgebreide info: bestemmingen, attracties hotels, aanbiedingen, tips en advies… 

Wie een baby heeft, kent ongetwijfeld het standaardwerk ‘Oei ik groei’. Wel, daar hoort ook een website bij die 40 (!) tips verzamelt voor wie met een baby op vakantie gaat. Heel praktisch bruikbaar, een ware checklist vooraleer je de deur van je huis achter je dichtslaat om op vakantie te vertrekken. Denk aan dingen als zonneschermpjes voor je Maxi-Cosi, een proviandtas in de auto, … Je leest alles op www.oeiikgroei.nl/40-vakantietips.

Tot slot nog een tip voor wie met de auto op vakantie vertrekt, en geen zin heeft in aanhoudend gezeur van kinderen die willen weten ‘of het nog ver is’… www.momsminivan.com: Op en top Britse website, en dus mag je je aan humor verwachten. Want in Mom’s Minivan wordt gegrapt, gespeeld, verteld en lol getapt dat het een lieve lust is. De site staat vol activiteiten die je in de auto kan doen om de autorit van horror tot zaligheid te verheffen. Er staan spelletjes op voor kleuters, baby’s, grotere kinderen. Of wat dacht je van een streepje ‘baby-Mozart’ door de speakers van je auto, terwijl je over de A9 richting München scheert? Kleine extra tip: wie rijdt, speelt – helaas - niet mee…

Categories:vakantie reizen