Aer Lingus Lanceert Aan Boord Recycling

July 03, 2023

Aer Lingus geeft een nieuwe wending aan vliegen met het lanceren van hun innovatieve recyclinginitiatief aan boord van korteafstandsvluchten. De Ierse luchtvaartmaatschappij doet dit in het kader van hun toekomstvisie om tegen 2050 koolstofneutraal te zijn.

Na succesvolle proeven in 2022 en eerder dit jaar, werkt Aer Lingus nu samen met nutsbedrijf Panda om afval aan boord van vluchten naar Cork en Dublin te recyclen. Tegen het einde van het jaar streeft de maatschappij ernaar om 20 procent (200 ton) van het afval aan boord van deze vluchten te recyclen, met de ambitie dit te verhogen tot 40 procent (720 ton) in 2025.

Aer Lingus was voorheen belemmerd door de Europese wetgeving van 2002 betreffende internationaal keukenafval, een direct gevolg van de mond- en klauwzeeruitbraak. Maar onlangs heeft het Ierse ministerie van Landbouw groen licht gegeven voor recycling van al het afval dat Ierland binnenkomt, mits het niet besmet is met dierlijke bijproducten. Dit heeft de weg vrijgemaakt voor de lancering van dit baanbrekende initiatief.

Lynne Embleton, CEO van Aer Lingus, sprak enthousiast over de nieuwe stappen in hun duurzaamheidsplan. Volgens haar tonen klanten een overweldigende voorkeur voor recycling, en het nieuwe programma aan boord sluit naadloos aan bij andere duurzaamheidsinitiatieven van Aer Lingus, zoals de inzet van milieuvriendelijkere materialen en het verminderen van eenmalig plastic gebruik.

In aanvulling op het recyclinginitiatief, heeft Aer Lingus ook indrukwekkende stappen gezet in het verminderen van de koolstofemissies bij vluchtoperaties en bedrijfsfaciliteiten, wat hen de IEnvA Stage 2-certificering van IATA heeft opgeleverd. 

Deze prestaties onderstrepen de toewijding van Aer Lingus om een koploper te zijn in de luchtvaartindustrie op het gebied van milieuvriendelijkheid en duurzaamheid, met hun voortdurende investeringen in zuinigere vliegtuigen en duurzame vliegtuigbrandstof. De droom van een koolstofneutrale toekomst komt met elk geïnvesteerd initiatief een stap dichterbij.