Air Belgium hervat vanaf morgen vluchten naar de Franse Antillen

July 14, 2020

De Belgische luchtvaartmaatschappij Air Belgium vliegt vanaf 15/07/2020 opnieuw vanuit de luchthaven van Charleroi naar haar bestemmingen in de Franse Antillen. Wie naar Guadeloupe of Martinique wil afreizen, moet in de 72 uur voor vertrek wel een screeningtest laten uitvoeren.

 

Het gaat om een zogenaamde PT-PCR-test, die moet bevestigen dat je niet besmet bent met het coronavirus. Elke reiziger ouder dan 11 jaar moet dat document voor vertrek voorleggen aan de incheckbalie. Wie dat niet kan, mag niet op het vliegtuig stappen. Alle reizigers vanaf 12 jaar moeten ook gedurende heel de vlucht een mondmasker dragen.

 

Je kunt via je behandelende arts een screeningstest laten uitvoeren. Zodra de test is uitgevoerd, geeft uw arts je een medisch certificaat mee waarin wordt bevestigd dat de resultaten van je test negatief zijn. Je dient dit certificaat voor vertrek mee te nemen en aan de incheckbalie te tonen. Bij aankomst van de vlucht moet je een tweede PCR test ondergaan. Als beide testen negatief zijn gaat de reis voort zonder andere condities. Als de tweede test positief is wordt je in quarantaine geplaatst en zal een derde PCR test na 3 dagen plaatsvinden.