Air France-KLM Opent Vernieuwde Air&Rail Terminal in Brussel-Zuid

April 04, 2024

Air France-KLM heeft onlangs zijn volledig gerenoveerde Air&Rail Terminal op station Brussel-Zuid geopend. Deze ontwikkeling markeert een belangrijke mijlpaal in het aanbieden van geïntegreerde trein- en vliegreisopties aan reizigers op weg naar Schiphol of Parijs, met als doel het bevorderen van milieuvriendelijkere reisalternatieven binnen Europa.

Deze stap weerspiegelt een groeiende trend in Europa, waar de vervanging van korte vluchten door treinreizen steeds vaker voorkomt als een strategie om de koolstofvoetafdruk van de luchtvaart te verminderen. Frankrijk heeft reeds vooruitgang geboekt door bepaalde binnenlandse vluchten te verbieden waar efficiënte treinverbindingen bestaan, mogelijk gemaakt door substantiële investeringen in het hogesnelheidstreinnetwerk. Deze benadering, ondersteund door Greenpeace en de Europese publieke opinie, toont het potentieel om jaarlijks tot 23,4 miljoen ton CO2-equivalent te besparen door een verschuiving naar treinreizen. Het initiatief van Air France-KLM sluit aan bij deze visie, waarbij duurzaamheid en klantgerichtheid centraal staan.

Sinds de introductie van het Air&Rail-aanbod in 2001, heeft de samenwerking tussen Air France en KLM al meer dan 4,5 miljoen reizigers vervoerd, waarbij klanten de voordelen ervaren van gecombineerde trein- en vliegtickets binnen één boeking. Dit aanbod garandeert een zitplaats op de volgende beschikbare vlucht of trein zonder extra kosten bij vertragingen, en biedt Flying Blue-leden extra privileges, zoals voorrang bij inchecken en toegang tot exclusieve lounges.

Met voorzieningen zoals doorchecken van bagage en prioritaire behandeling bij overstappen, naast de toevoeging van een zevende dagelijkse hogesnelheidsdienst tussen Brussel en Parijs, versterkt Air France-KLM zijn positie als pionier in het bieden van duurzame en klantvriendelijke reisopties.