Amenity kits van afgedankte reddingsvesten

March 04, 2023

Korean Air heeft aangekondigd dat ze een reeks amenity-kits hebben uitgebracht, gemaakt van retired cabin life vests. Het upcycling project is geproduceerd in samenwerking met het Koreaanse schoonheidsmerk 107 en de kits bevatten zes huidverzorgingsproducten, waaronder gezichtsreiniger, gezichtsmist, moisturizer, zeep, shampoo en een maskerpack.

Bij de productie van deze kits is ook rekening gehouden met duurzaamheid. De kits werden vervaardigd in een fabriek die gebruik maakt van zonne-energie en eco-vriendelijke, biologisch afbreekbare wasmiddelen werden gebruikt om de oude reddingsvesten te wassen.

De luchtvaartmaatschappij heeft slechts 4.000 kits geproduceerd, die te koop zullen zijn op de e-Skyshop van Korean Air voor KRW 125.000 (£79). De opbrengst van de cosmeticapouches zal worden gedoneerd aan een wereldwijde milieubeweging, aldus Korean Air.

Dit is niet de eerste keer dat de luchtvaartmaatschappij op recycling gebaseerde projecten heeft uitgevoerd. Zo hebben ze eerder bijvoorbeeld naamlabels gemaakt van afgedankte vliegtuigonderdelen en hot-water-bottle-hoezen gemaakt van oude inflight-dekens gedoneerd aan mensen in nood.

Deze lancering komt ook na de aankondiging van Korean Air dat ze vanaf volgende maand Koreaanse veganistische maaltijden aan hun passagiers gaan serveren. Dit toont aan dat Korean Air zich niet alleen inzet voor een groenere toekomst, maar ook op zoek is naar manieren om hun klanten te voorzien van duurzame opties.

 

foto@KoreanAir