British Airways test digitale wegwijzer-tool op Heathrow

July 25, 2023

British Airways is gestart met een proef van nieuwe digitale wegwijzerkaarten op haar Heathrow T3 en T5 hubs.

De kaarten zijn te vinden op wayfinding.maps.ba.com of via QR-codes op digitale schermen op de luchthaven, en als onderdeel van de proef worden de links ook verzonden naar klanten die naar Heathrow reizen en aansluitende vluchten hebben vanuit bestemmingen zoals New York JFK, Dubai, Mexico-Stad, Atlanta, Dallas Fort Worth en Houston.

De interactieve kaarten zijn ontworpen om klanten te helpen navigeren door Terminals 3 en 5, met informatie over aankomst- en vertrekgates, de locatie van lounges, badkamers en zitgedeeltes, en details over winkels en hun openingstijden.

Reizigers met aansluitende vluchten kunnen de details van hun inkomende en aansluitende vluchten invoeren om een geanimeerde kaart en gids te ontvangen met informatie over hoe ze vanaf de aankomstgate naar hun aansluitende vlucht en uiteindelijk naar hun vertrekgate kunnen komen.

De luchtvaartmaatschappij benadrukte ook andere recente digitale verbeteringen die beschikbaar zijn binnen de British Airways-app, waaronder:

- De mogelijkheid om digitale bagagebonnen te genereren naast het fysieke exemplaar dat op de luchthaven wordt afgedrukt.
- Meldingen wanneer de bagage van klanten in de aankomsthal is aangekomen, met details over welke bagageband de tassen kunnen worden opgehaald.