Brussels Airlines veert opnieuw op

November 06, 2021

Dankzij de grote vraag naar vakantievluchten en een competitieve kostenstructuur als gevolg van haar herstructureringsprogramma, rapporteert Brussels Airlines veelbelovende cijfers voor het derde kwartaal van dit jaar. Voor de eerste negen maanden van 2021 rapporteert de luchtvaartmaatschappij een stijging van de inkomsten van 12% ten opzichte van het voorgaande jaar terwijl de bedrijfskosten gedaald zijn met 10%. De aangepaste EBIT in de periode januari-september verbeterde met 39%, een resultaat dat nog steeds sterk wordt beïnvloed door de Covid-19 pandemie.

In juni 2021 heeft Brussels Airlines haar hubstructuur opnieuw opgestart en haar aanbod tijdens de zomermaanden aanzienlijk verhoogd als reactie op de toegenomen marktvraag. De zomerpiek, die traditioneel begin september eindigt, kende dit jaar een inhaaleffect en duurde bijgevolg langer.

"We zien dat veel mensen die door de lockdowns tijdens de coronapandemie niet gereisd hebben deze zomer graag opnieuw wilden reizen, zowel tijdens de zomervakantie als in september buiten de traditionele vakantieperiodes. Dit heeft voor ons tot een verlengde zomerpiek geleid. De grote vraag naar vakantievluchten, samen met een verbeterde kostenpositie als gevolg van onze herstructurering in het Reboot Plus-programma, hebben geleid tot een positief resultaat in het derde kwartaal."

- Nina Öwerdieck, Chief Financial Officer van Brussels Airlines