Brussels Airlines verlengt de tijdelijke opschorting van haar vluchten

April 06, 2020

Buitengewone omstandigheden vereisen buitengewone maatregelen. De wereldwijde Coronavirus-crisis en de daarmee gepaard gaande reisbeperkingen die door vele landen over de hele wereld worden opgelegd, verplichten Brussels Airlines om de heropstart van haar activiteiten te herzien. Eerder werd aangekondigd dat de heropstart op 20 april zou doorgaan, maar deze wordt nu uitgesteld tot 15 mei. Klanten die tijdens het boekingsproces hun telefoonnummer of e-mailadres hebben opgegeven, worden automatisch op de hoogte gebracht van wijzigingen in het vluchtprogramma. Daarnaast is er een flexibel beleid voor klanten, waarbij ze de mogelijkheid hebben om hun reisplannen uit te stellen tot uiterlijk 30 april 2021. In lijn met de verlenging van de vluchtopschorting en een geleidelijke herstart van haar activiteiten, zal Brussels Airlines de tijdelijke technische werkloosheid voor al haar werknemers verlengen.

 

  • De aanhoudende reisbeperkingen over de hele wereld en de bijgevolg lage tot onbestaande vraag naar vliegreizen, verplichten de Belgische luchtvaartmaatschappij om de tijdelijke opschorting van haar activiteiten met vier weken te verlengen.

  • Passagiers wiens vlucht geannuleerd werd hebben tot 31 augustus 2020 de tijd om een nieuwe vertrekdatum en bestemming kiezen. De reis kan worden uitgesteld tot 30 april 2021.

  • De Belgische luchtvaartmaatschappij houdt een minimale vluchtcapaciteit beschikbaar voor repatriëringsvluchten en het vervoer van humanitaire goederen.

  • Brussels Airlines werkt aan een gereduceerd maar stabiel vluchtaanbod voor de geplande herstart.

  • De tijdelijke technische werkloosheid voor alle 4.200 medewerkers van Brussels Airlines wordt verlengd in functie van de tijdelijke opschorting van de vluchtactiviteiten.

  • Brussels Airlines zal haar activiteiten niet voor 15 mei hervatten.

Categories:zakenreizen