Cruisemaatschappijen versoepelen vaccinatie- en testbeleid

September 08, 2022

Cruisemaatschappijen zijn begonnen met het aanpassen van hun vaccinatie- en testbeleid rond COVID-19, waarbij veel cruisemaatschappijen vanaf september 2022 weer ongevaccineerde passagiers toelaten om uit te varen, op voorwaarde dat ze eerst negatief testen op COVID-19.

Ook volledig gevaccineerde passagiers hoeven nu niet langer een negatieve COVID-19 test voor te leggen voor ze op veel reizen kunnen vertrekken.

Houd er echter rekening mee dat het beleid inzake testen en vaccinatievereisten van cruisemaatschappij tot cruisemaatschappij verschilt, en dat voor afvaarten naar, van of in havens in Canada, Bermuda, Griekenland, Australië en Nieuw-Zeeland de meeste passagiers nog steeds volledig tegen COVID-19 gevaccineerd moeten zijn.

Hierbij een snel overzicht van de belangrijkste cruisemaatschappijen die hun beleid versoepelen:

 

Azamara

Vanaf 1 december 2022 zal Azamara ongevaccineerde passagiers toelaten op Europese en Caribische afvaarten. Voor reizen naar andere bestemmingen, en reizen die eerder vertrekken, is nog steeds een bewijs van volledige vaccinatie nodig.

Sinds 25 juli schafte Azamara haar vereisten voor het testen vóór de reis af, met uitzondering van havens waar dit volgens de regelgeving van het land nog wel vereist is.

 

Carnival Cruise Line

Sinds 6 september 2022 moeten passagiers op reizen naar Canada, Bermuda, Griekenland en Australië, plus reizen van 16 nachten of langer, volledig gevaccineerd zijn tegen COVID-19. Alle andere afvaarten na 6 september kunnen zowel door gevaccineerde als niet-gevaccineerde passagiers worden gemaakt.

Sinds 6 september zijn volledig gevaccineerde passagiers op reizen van minder dan 16 nachten ook niet langer verplicht zijn zich vóór inscheping te laten testen. Niet-gevaccineerde passagiers moeten een bewijs voorleggen van een negatieve antigeen- of PCR-test die niet meer dan 72 uur voor inscheping is afgenomen.

 

Celebrity Cruises

Sinds 5 september kunnen niet-gevaccineerde passagiers op de meeste reizen vanuit Europa en de VS meevaren, met uitzondering van reizen die havens in Canada, Bermuda, Griekenland, Australië en Nieuw-Zeeland aandoen.

Sinds 5 september is het testen vóór de cruise alleen nog vereist voor volledig gevaccineerde passagiers op reizen van 10 nachten en langer. Niet-gevaccineerde passagiers moeten een negatieve test overleggen en mogen elke in de handel verkrijgbare test gebruiken, ook al is die niet onder toezicht.

 

Disney Cruise Line

Vanaf 2 september 2022 moeten alleen passagiers van 12 jaar en ouder volledig ingeënt zijn tegen COVID-19 op afvaarten vanuit de V.S. en Canada. Voorheen had Disney een bewijs van vaccinatie verplicht gesteld voor alle passagiers van 5 jaar en ouder.

Vanaf 23 september 2022 zullen volledig gevaccineerde passagiers aan boord van afvaarten vanuit de V.S. van Disney Wonder, Dream, Fantasy en Wish niet langer een COVID-19 test moeten voorleggen voor vertrek. Niet gevaccineerde passagiers van 11 jaar en jonger zullen een negatieve COVID-19 test (NAAT of PCR, antigeen NIET aanvaard) moeten voorleggen, genomen 1-3 dagen voor vertrek.

 

Holland America Line

Passagiers op reizen van 16 nachten of langer, of die Canada, Griekenland of Australië bezoeken, zullen vanaf 6 september 2022 nog steeds volledig ingeënt moeten zijn. Gasten op afvaarten van minder dan 16 dagen hoeven niet langer gevaccineerd te zijn tegen COVID-19.

Volledig gevaccineerde passagiers op afvaarten van minder dan 16 dagen hoeven geen COVID-19-test te laten zien vóór aankomst. Passagiers die niet gevaccineerd zijn, hebben echter wel een test nodig, die niet meer dan 72 uur voor vertrek wordt afgenomen. Voor reizen van 16 dagen en langer is een test vóór de cruise nog steeds verplicht.

 

MSC Cruises (Enkel voor vertrekken vanuit de VS)

Vanaf 1 september 2022 moeten enkel niet-VS-burgers een bewijs van volledige vaccinatie tegen COVID-19 kunnen voorleggen. Inwoners van de VS hoeven geen bewijs van vaccinatie te tonen.

Voor inwoners van de V.S. wordt het aanbevolen om vóór de cruise te testen, maar dit is niet verplicht voor reizigers die volledig gevaccineerd zijn. Volledig gevaccineerde gasten zijn nog steeds verplicht een bewijs van vaccinatie te tonen bij inscheping. Niet-gevaccineerde gasten moeten een bewijs kunnen tonen van een negatieve COVID-19 virale test (NAAT of antigeen) binnen 3 dagen voor inscheping. Gasten jonger dan 2 jaar zijn vrijgesteld van de testvereisten. Niet-Amerikaanse burgers ouder dan 2 jaar moeten nog steeds een bewijs voorleggen van een negatieve COVID-19 test (NAAT of antigeen) voor inscheping.

 

Norwegian Cruise Line

Passagiers die vanuit Amerikaanse havens vertrekken, hoeven geen bewijs van vaccinatie te tonen voor afvaarten die sinds 3 september 2022 of later vertrekken. Alle passagiers van 12 jaar en ouder moeten ten minste twee weken voor vertrek volledig zijn ingeënt om aan boord te kunnen gaan, voor alle cruises die vertrekken uit en terugkeren naar niet-Amerikaanse havens.

Sinds 3 september 2022 hoeven volledig gevaccineerde passagiers en passagiers van 11 jaar en jonger niet meer te worden getest. Ongevaccineerde passagiers van 12 jaar en ouder moeten een bewijs van een negatieve COVID-19-test kunnen voorleggen.

 

Oceania

Sinds 3 september 2022 hoeven passagiers die vanuit de meeste havens vertrekken geen bewijs van vaccinatie meer te tonen. Volledig gevaccineerde passagiers en passagiers van 11 jaar en jonger hoeven ook geen test af te leggen vóór de cruise. Tests zijn vanaf 3 september 2022 alleen verplicht voor ongevaccineerde passagiers van 12 jaar en ouder.

 

Princess Cruises

Vanaf 6 september mogen ongevaccineerde passagiers (met een test voorafgaand aan de cruise) naar alle Princess-bestemmingen varen, behalve wanneer de plaatselijke voorschriften dit verbieden, met inbegrip van reizen naar Canada, Griekenland en Australië.

Sinds 6 september 2022, moeten alleen ongevaccineerde passagiers en kinderen onder de vijf jaar een bewijs van een negatieve COVID-19 test voorleggen, genomen niet meer dan drie dagen voor inscheping, op reizen van 15 dagen en minder. Voor afvaarten van 16 dagen en langer moeten passagiers nog steeds een bewijs van een negatieve COVID-19-test kunnen overleggen. Dit geldt niet voor cruises die inschepen in Canada, Griekenland of Australië, noch voor volledige Panama Kanaal-overtochten, waarvoor nog steeds een bewijs van een negatieve test bij inscheping vereist is.

 

Regent Seven Seas

Sinds 3 september 2022 mogen ongevaccineerde passagiers voortaan meevaren mits een bewijs van een negatieve COVID-19-test en hebben volledig gevaccineerde passagiers ouder dan 12 jaar, en die van 11 jaar en jonger, geen test voor vertrek meer nodig. Ongevaccineerde passagiers van 12 jaar en ouder zullen een bewijs van een negatieve COVID-19-test moeten voorleggen, en in landen als Canada kan een test vóór de cruise vereist zijn om aan boord te gaan.

 

Royal Caribbean

Sinds 5 september verwelkomt Royal Caribbean ongevaccineerde passagiers op alle afvaarten, met uitzondering van reizen van of naar Australië, Bermuda, Canada of Singapore. Selecte trans-Atlantische overtochten zijn ook vrijgesteld; bewijs van volledige vaccinatie zal vereist zijn voor alle resterende 2022 trans-Atlantische overtochten. Bovendien worden documenten van herstel op dit moment niet geaccepteerd op trans-Atlantische overtochten van 2022.

Vanaf 5 september 2022 zijn geen tests vereist voor volledig gevaccineerde passagiers op afvaarten van 9 dagen of minder. Niet-gevaccineerde passagiers moeten een negatieve COVID-19-test kunnen voorleggen met behulp van een in de handel verkrijgbare test, ongeacht of deze onder toezicht of zonder toezicht wordt uitgevoerd.

 

Seabourn

Passagiers op reizen van meer dan 16 nachten, of die Canada, Griekenland of Australië bezoeken, moeten vanaf 6 september 2022 nog steeds volledig ingeënt zijn. Gasten op afvaarten van minder dan 16 dagen hoeven niet langer gevaccineerd te zijn tegen COVID-19.

Volledig gevaccineerde passagiers op afvaarten van minder dan 16 dagen hoeven geen COVID-19-test te laten zien vóór aankomst. Passagiers die niet gevaccineerd zijn, hebben echter wel een test nodig, die niet meer dan 72 uur voor vertrek wordt afgenomen. Voor reizen van 16 dagen en langer is een test vóór de cruise nog steeds verplicht.

 

Silversea

Sinds 5 september verwelkomt Silversea ongevaccineerde passagiers op alle afvaarten, met uitzondering van reizen van of naar bestemmingen waar nog steeds een vaccinatie vereist is, waaronder Australië, Canada en Griekenland.

Er zijn ook geen tests meer nodig voor volledig gevaccineerde passagiers. Niet-gevaccineerde passagiers moeten een negatieve COVID-19 test voorleggen binnen 72 uur na inscheping.

 

Contacteer ons voor meer info!