Cruisen langs de beste Europese wijngaarden

February 07, 2020

Cruisen en wijn proeven: het nec plus ultra voor de levensgenieter. En het goede nieuws is: je hoeft er niet eens heel ver voor te reizen. Scheep in op een wijncruise die je langs de beste cépages van Frankrijk, Spanje en Portugal loodst.

Porto, Pauillac, Cognac, Saint-Emilion: krijg je er spontaan het water van in de mond? Langs de Franse, Spaanse en Portugese westflank vind je sommige van de allerbeste wijngaarden van Europa: het biotoop voor de beste wijnen, cognacs en andere geestrijke dranken. Maak eens een cruise langs het beste van wat de Europese wijngaarden te bieden hebben. Je vaart af uit Lissabon, en reist dan naar toonaangevende plaatsen als Porto, Bilbao, Bordeaux, Cognac en andere wijnpleisterplaatsen.

Geniet van de beste wijnproeverijen, maar eet ook de overlekkere Lissabonese ‘pasteis de Belem’. In Bilbao ga je aan land en bezoek je het wereldvermaarde Guggenheim museum. In Frankrijk vaar je langs de westkust en maak je een aantal landuitstappen naar de meest gerenommeerde wijngaarden uit Bordeaux: bezoek de kelders van de grootste chateaus.

Je proeft wijn en geestrijke dranken, uiteraard. Maar zo’n cruise biedt je natuurlijk meer. Denk maar aan de versterkte stad La Rochelle, Belle Îlle (het mooiste van de Bretoense eilanden), het schilderachtige Honfleur (inspiratieoord voor ontelbare schilders). En je finale bestemming: Zeebrugge!

Dat alles doe je aan boord van een middelgroot cruiseschip: geen mastodont die je aantreft in pakweg de Caraïben. Neen, wel een schip waar 500 passagiers in alle luxe, comfort én privacy kunnen genieten van de zeezichten, de culturele uitstappen en – natuurlijk – de beste producten die je van wijnranken kan maken. En tot slot nog een extra goede tip: wees niet bang, je hoeft geen Bob te zijn!

Categories:vakantie reizen