De Opkomst van Doelgericht Zakelijk Reizen: Een Nieuw Perspectief

September 29, 2023

Het zakelijke reislandschap ondergaat een ingrijpende verandering, en het recente rapport van Accor biedt inzicht in de opkomst van doelgericht zakelijk reizen. Terwijl de vraag naar zakelijke reizen terugkeert, stellen bedrijfsleiders zich de cruciale vraag: wat is de waarde van zakelijk reizen in een post-pandemische wereld? 

In een wereld van financiële en geopolitieke onzekerheid neemt de vraag naar in-person zakelijke en industriële evenementen toe. Deze trend lijkt zich door te zetten, hoewel een volledig herstel naar het niveau van 2019 wellicht pas in 2024 zal plaatsvinden. 

Karelle Lamouche, Chief Commercial Officer bij Accor, benadrukt dat "zakelijke reizen nodig zijn en hun waarde is onmiskenbaar, maar de vraag naar het hoe en waarom van zakelijk reizen is nog nooit zo belangrijk geweest." Het rapport benadrukt dat zakelijk reizen niet alleen financiële voordelen oplevert, maar ook andere doelstellingen moet dienen, zoals sociale en milieudoelen.

Het rapport, gebaseerd op inzichten van de Masters of Travel bijeenkomst van Accor, benadrukt het groeiende belang van doelgerichte zakelijke reizen. Het brengt leiders uit diverse sectoren samen om de waarde van reizen te evalueren in termen van milieu, maatschappelijk engagement, en bedrijfsdoelstellingen voor 2024 en daarna.

Het begrip dat doelgericht reizen essentieel is geworden voor de waarde van zakelijk reizen, werd recent besproken tijdens de jaarlijkse Masters of Travel bijeenkomst van Accor. 

Sophie Hulgard, Chief Sales Officer bij Accor, merkte op: "Bedrijven hebben hun eigen definitie van doelgericht reizen, maar ze delen de verwachting van een geweldige ervaring voor hun reizigers." Het rapport benadrukt dat het overtreffen van deze verwachtingen een prioriteit is, vooral gezien de huidige reisuitdagingen zoals vluchtverstoringen, inflatie en langere wachtrijen.

De Masters of Travel bijeenkomst toonde aan dat bedrijven meer dan ooit letten op de tevredenheid van reizigers en de balans tussen zakelijke doelstellingen en sociale en milieudoelen. In feite rangschikken besluitvormers op het gebied van bedrijfsreizen "reizigerstevredenheid" als de op één na belangrijkste overweging voor 2024, na kostenbesparingen.

Naast reizigerstevredenheid is duurzaamheid een essentiële zorg. Het rapport onthulde dat 54% van de respondenten in een enquête van Accor koolstofemissies als hun belangrijkste CSR-prioriteit beschouwt. Bedrijven implementeren nu vaak bedrijfsbrede koolstofbudgetten, en Accor is al bezig met het ondersteunen van meer dan 70% van hun hotels bij het verkrijgen van externe duurzaamheidscertificeringen.

De conclusie is duidelijk: zakelijk reizen is terug en sterker dan ooit, maar het moet doelgerichter zijn dan ooit tevoren. Bedrijven moeten de reiservaring verbeteren, het welzijn van reizigers waarborgen en milieudoelstellingen nastreven. In een wereld die snel evolueert, kunnen doelgerichte reizen de sleutel zijn tot zakelijk succes. 

Categories:zakenreizen