De reisdrang was zelden zo groot

July 03, 2022

Na twee jaar sanitaire crisis vertrekken veel Belgische reizigers tijdens de zomermaanden terug op vakantie. Dit blijkt uit de boekingscijfers van TUI. En ook de recente uitbreiding van Transavia op Brussels Airport speelt in op die groeiende vraag. Verrassend of niet? Ook de zeer populaire All-inclusive vakantie is terug van weggeweest.

 

All-inclusive back to normal

Het aantal mensen dat in juli vertrekt is nagenoeg hetzelfde als in juli 2019. De bestemmingen en de gekozen reisformules zijn die van voor corona: Spanje, Griekenland en Turkije vormen de top drie. Hotelresorts en de all-inclusive-formule zijn weer populair bij gezinnen.

De maanden juli-augustus worden dus gekenmerkt door een terugkeer naar het ‘oude’ normaal, zowel qua type vakantie als qua bestemmingen. Zo maken all-inclusive-vakanties een ware comeback: liefst 7 op 10 vakantiegangers bij TUI boeken een all-in. 

Bij de vliegvakanties blijft Spanje, dat goed is voor 37% van de boekingen, de populairste zomerbestemming: de Canarische Eilanden (15%), de Costa's (13%) en de Balearen (9%) vormen het sterke trio van de Spaanse regio's. De Griekse eilanden, die 22% van de zomerboekingen binnenhalen, zijn populairder dan ooit. Turkije herwint met 15% van de reserveringen zijn plaats van weleer. De Turkse Rivièra, bekend om haar hoogstaand all-inclusive-aanbod met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, is veruit de best geboekte bestemming van het hele TUI-aanbod. Het succes werd sinds maart nog versterkt door de onverwachte afwezigheid van Russische klanten, wat hoteliers ertoe aanzette om grote kortingen aan te bieden aan de West-Europese markt.

 

Transavia start zomervluchten vanaf Brussels Airport

Om aan de groeiende vraag te voldoen is Transavia eind juni gestart met zomervluchten vanaf Brussels Airport. De eerste vlucht ging naar Alicante, daarna volgden Faro, Ibiza en Heraklion. Alle eerste vluchten waren zo goed als volgeboekt. En ook voor deze zomer ziet de bezetting van de vluchten er heel goed uit. Er is veel vraag naar deze bestemmingen en de reiziger heeft de weg naar Transavia vanuit België al gevonden. Waarbij de inschatting is dat ongeveer 90 % van de passagiers uit België komt en 10 % uit Nederland.

Vanaf Brussel brengt Transavia 4 keer in de week passagiers naar Ibiza en Faro, naar Alicante 5 tot 6 keer in de week en Heraklion 2 keer per week. Om dit mogelijk te maken stationeert Transavia 1 toestel op Brussel. Komende winter vliegt Transavia vanaf Brussel naar de bestemmingen Tenerife, Salzburg, Alicante en Innsbruck.