De Uniglobe Vakantiewijzer

April 19, 2021

Uniglobe vakantiewijzer

We kunnen weer op reis! En nu? Welke bestemmingen zijn open en waar loop je het minste risico?

Na ruim een jaar zijn de informatiebronnen hierrond gelukkig al wat geslonken en staat alles mooi gecentraliseerd. Slechts twee websites heb je nog nodig om je goed te informeren over je toekomstige vakantiebestemming.

 

1)    De website van Buitenlandse Zaken: https://diplomatie.belgium.be/

Hier vind je per bestemming de reisadviezen terug. Je vind een antwoord op twee belangrijke vragen:

A.    Ben ik als Belg welkom op de bestemming? Is het land of de regio open voor toerisme?

 

B.     Wat zijn de coronamaatregelen op de bestemming? Moet ik bij binnenkomst een negatief PCR testresultaat kunnen voorleggen? Moet ik enkele dagen of weken in quarantaine op de bestemming?

 

2)    De website van de FOD Volksgezondheid: https://www.info-coronavirus.be/nl/kleurcodes-per-land/

Hier vind je onder andere een overzicht van de kleurcodes per bestemming. De kleurcode bepaalt in grote mate of je bij terugkeer naar België in quarantaine moet en of je je moet laten testen. Is de kleurcode rood, dan is de kans zeer groot. Bij groene en oranje hoef je in principe niet in quarantaine en zijn testen niet nodig.

 

Voorbeeld

Op de website van FOD Volksgezondheid zie je dat Malta een oranje kleurcode heeft. Dit betekent dat je bij terugkeer in België niet in quarantaine moet en dat je je niet moet laten testen.

Vervolgens check je de website van Buitenlandse Zaken. Daar leer je dat je voor een reis naar Malta een negatieve PCR-test moet kunnen voorleggen die niet ouder is dan 72 uur. Er zijn ook nog enkele formulieren die je moet invullen.

Eenvoudig toch?

En weet dat je uiteraard ook steeds terecht kan bij je vertrouwde Uniglobe reisagent.