Duurzaam het Kanaal over met een zeilschip

August 27, 2019

Er bestaat eindelijk een alternatief voor de Kanaaltunnel of de traditionele ferry’s: een zeilschip. Niks is duurzamer dan gedreven door de (hier quasi altijd waaiende) wind van het continent naar Groot-Brittannië te varen, en terug. Met de ‘Fair Ferry’ kan je voortaan van Rotterdam naar Londen. Een goede tip voor milieubewuste reizigers.



De ‘Fair Ferry’ is het geesteskind van de Nederlandse zeiler-ondernemer Karel de Boer. Het concept is eenvoudig: Fair Ferry biedt een wekelijkse ferrydienst aan tussen Rotterdam en Londen. Van de Veerhaven in Rotterdam vaar je de Maas af naar de Noordzee. Daar gaan de zeilen van de driemaster de hoogte in. Je zeilt het Kanaal over en nadien de Thames op om te varen tot in het centrum van Londen.

De overtocht duurt gemiddeld zo’n 36 uur. De 20 passagiers genieten aan boord van al het mogelijke comfort. Ze maken zeker een nacht op zee mee: een magische belevenis. Een zonsop- of ondergang op volle zee beschrijven? Een quasi onmogelijke taak, je moet het meegemaakt hebben om het te begrijpen. 

Er wordt gevaren met een Twister, een tweemaster van 35 meter lang: comfortabel, stabiel en veilig. Klanten mogen – als ze dat willen – de vierkoppige bemanning bij allerlei taken helpen. 

De ferrytocht wordt aangeboden als vervanging voor de klassieke overtochten, maar meestal boeken klanten een volledige ‘cruise’: een heen- en weertocht van 5 dagen, voor net geen 1.000 euro all-in. Je logeert in 2-, 3- of 4-persoonshutten. Je kan natuurlijk ook meteen een volledige hut boeken. De ferry’s beginnen aan hun reguliere leven vanaf 2020.

Je kan inspiratie opdoen op www.fairferry.com.

Categories:vakantie reizen