Fusie Eurostar en Thalys officieel beklonken

February 01, 2023

Eurostar en Thalys hebben hun fusie bekendgemaakt. De hogesnelheidstreinen van beide bedrijven worden onder één naam en merk samengevoegd. Vanaf eind dit jaar zullen alle treinen tussen Brussel, Londen, Parijs, Amsterdam en Keulen rijden onder de naam Eurostar met een nieuw logo.

De treinen zullen een fris uiterlijk krijgen met het nieuwe logo, geïnspireerd op de North Star en het oorspronkelijke Eurostar-logo. Het iconische sterrenbeeld is gekozen om de groei en de toekomst van het bedrijf te symboliseren. Brussel, waar de hoofdzetel van de groep is gevestigd, vormt het centrum van het logo.

De nieuwe Eurostar Group heeft een ambitieus doel: het wil tegen 2030 jaarlijks 30 miljoen passagiers vervoeren, of dubbel zoveel als in 2022. Het bedrijf wil een aantrekkelijk alternatief blijven bieden voor weg- en luchtvervoer en reizigers overtuigen om te kiezen voor de trein als milieuvriendelijker reismiddel.

Reizigers van de Eurostar Group zullen binnen handbereik hebben wat Europa te bieden heeft, met één getrouwheidsprogramma, één website en boekingssysteem. Het wordt gemakkelijker om rechtstreekse en aansluitende reizen naar Londen te boeken voor reizigers op het Europese vasteland en naadloze verbindingen tussen Londen en Duitse bestemmingen voor passagiers uit het Verenigd Koninkrijk.

In conclusie biedt de fusie van Eurostar en Thalys een unieke kans om de Europese hogesnelheidsreis te verbeteren en de toekomst van duurzaam reizen in Europa te versterken.