Go Premium

August 17, 2022

Ben je op zoek naar extra ruimte tijdens je vlucht omdat je wil kunnen ontspannen of werken? Dan heb je enkele mogelijkheden.

Tegenwoordig kan je in economy class op de meeste vluchten je stoel op voorhand reserveren. Hier kan je al je keuze maken tussen een plaats aan het raam of aan de gang. Maar je kan ook een stoel aan de nooduitgang reserveren. Het voordeel van zo een “exit seat” is de extra beenruimte, die voor een economy class heel ruim is. Het nadeel is dat je vaak je trolley niet boven jou kwijt kan omdat de opbergruimte er beperkter is. En een exit seat is ook niet mogelijk voor kinderen of mensen met een beperking.

Sommige luchtvaartmaatschappijen verkopen de eerste rijen ook tegen een meerprijs. Je geniet van extra beenruimte, maar de rest van de service is dezelfde als in economy class.

Is businessclass net een brug te ver? Ga dan voor premium economy. Over het algemeen is premium economy een aparte cabine. Je kan het echt beschouwen als een “tussen-klasse” tussen economy en business. De stoelen zijn groter en ruimer dan economy class, maar niet zo groot en ruim als businessclass. Vaak heb je meer recht op wat meer bagage en is het eten en drinken wat uitgebreider dan economy class. De prijs van premium economy varieert van enkele honderden euro’s meer tot het twee- of drievoudige van het economy tarief. Het je een frequent flyer kaart? Dan spaar je ook meer mijlen dan in economy class.

 

 

Brussels Airlines

Op langeafstandsvluchten van Brussels Airlines bestaat de Premium Economy Class uit een aparte zone met slechts 21 zitplaatsen. Met aandacht voor meer comfort, persoonlijke ruimte en een ontspannen sfeer.

De Premium ervaring begint al bij het inchecken, want je krijgt voorrang (enkel op Brussels Airport). Tegen een toeslag kan je ook terecht in de lounge op Brussels Airport.

Aan boord geeft je zitplaats je extra veel privacy dankzij de brede armleuning tussen jou en je buur, zodat je ongestoord kunt reizen. Met 23% meer beenruimte dan in Economy Class en een rugleuning die je maar liefst 40% meer kunt neerklappen wordt je reis nog comfortabeler.  

Alle zitplaatsen hebben een HD-aanraakscherm van 13,3’’ met USB-aansluiting. De stoelen hebben ook grotere hoofd- en voetensteunen, een grote opklaptafel en een AC-stopcontact.

Je krijgt een fles water aan je stoel en geniet van een culinaire ervaring van de bovenste plank.

Tot slot is er 2 x 23 kg ingecheckte bagage en 1 x 8 kg handbagage inbegrepen in je ticket.

 

Lufthansa

Ook de langeafstandsvluchten van Lufthansa in Premium Economy Class bieden veel comfort.

Je beschikt over een comfortabele stoel met tot 50% meer ruimte aan alle zijden. Je welkomstdrankje kan je nuttigen vanop de cocktailtafel in de armleuning. Bij je zetel vind je ook een fles water.

Om te ontspannen en fris op je bestemming aan te komen, krijg je een praktische set met enkele toiletartikelen.

Tijdens de reis kan je ontspannen dankzij een uitgebreid entertainmentprogramma op de ingebouwde monitoren (11-12 inch)

De maaltijden worden geserveerd op fijn porseleinen servies.

Je kan twee stuks gratis bagage van maximaal 23 kg per stuk inchecken – twee keer zoveel als in Economy Class.

 

 

foto's: @Brussels Airlines @Lufthansa