Grootste hotel in Caraïben: welkom op Corendon Mangrove Beach Resort

November 25, 2019

Veel reizigers kunnen pas totaal ontspannen als ze in een all-in resort logeren. Je hoeft er aan niks meer te denken, alles wordt voor je geregeld. Het enige wat jou nog te doen staat: genieten. Vanaf april 2020 kan dat ook in het grootste hotel in de Caraïben: het Corendon Mangrove Beach Resort, een ultra all-in resort op Curaçao.

Curaçao blijft als toeristische bestemming tot de verbeelding spreken: een snuif Holland aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, heerlijke stranden, fantastische keuken, vriendelijke en leuke mensen, zalig snorkelen, gezellige stadjes, leuke Creoolse taal, … Geen wonder eigenlijk dat Corendon, de tour operator met roots in Nederland, Curaçao uitkiest om er in 2020 het allergrootste hotel van het hele Caraïbische gebied te openen: het Corendon Mangrove Beach Resort. 

Initieel gaat in april 2020 maar ‘een deeltje’ open van het enorme complex: slechts 381 kamers, vier zwembaden en negen restaurants. Maar als het complex volledig af is, spreken alleen nog superlatieven: 850 kamers en suites, en alles wat een ‘ultra all-inclusive’ vijfsterrenresort je maar kan bieden. Het resort ligt op een zalig stuk eigen strand.

Ook aan waterpret wordt gedacht. Het Aquapark bevat een enorm glijbanenparadijs. In april gaat de eerste fase open. Boeken kan via je reisagent.

Maar ondanks de vele vergrotende trappen die we in dit stukje moeten gebruiken, draagt Corendon toch ook opvallend veel zorg voor het ecologische aspect en voor duurzame ontwikkeling van de regio. Zo zal het maar liefst 2,3 Megawatt aan elektriciteit opwekken via eigen zonnepanelen: zo kan het resort volledig zelfvoorzienend zijn. Zeewater wordt gefilterd en gebruikt voor sanitaire doeleinden. Het afvalwater wordt gebruikt om tuinen te besproeien. En het omliggende mangrovewoud wordt volledig gereinigd, zodat Curaçao zijn plaats op de Unesco werelderfgoedlijst met waardigheid kan verdedigen.

Categories:vakantie reizen