Grote hinder verwacht op Brussels Airport

June 15, 2022

Als gevolg van een nationale manifestatie in Brussel op 20 juni en de aangekondigde staking van een groot deel van het personeel van G4S, verwacht Brussels Airport ernstige verstoringen van de dienstverlening op de luchthaven.

Vandaag publiceerden ze volgend bericht op hun website:

Om urenlange wachttijden aan screening te vermijden, worden vertrekkende passagiers verzocht hun vlucht van maandag 20 juni, indien mogelijk, te herboeken naar een latere datum. Daarnaast worden er ook vluchten geannuleerd, hierover zullen de luchtvaartmaatschappijen de passagiers van de geïmpacteerde vluchten informeren.

Vertrek je toch op 20 juni? Dan raden we aan om enkel met handbagage te reizen en om onze online tool te raadplegen om na te gaan hoe laat je best naar de luchthaven komt: https://www.brusselsairport.be/nl/passengers/slot-advice   

Brussels Airport betreurt het ongemak dat haar passagiers door deze actie ondervinden.

Deze actie zal ook gevolgen hebben voor wie vertrekt vanop Charleroi Airport.

Ook bij Ryanair rommelt het momenteel. De Spaanse vakbonden USO en SITCPLA kondigden zes stakingsdagen tijdens een persconferentie aan, nadat gesprekken met de directie van de Ierse lagekostenmaatschappij afgesprongen waren. Het gaat concreet om 24, 25 en 26 juni en 30 juni, 1 en 2 juli. Mogelijk met veel hinder op Charleroi Airport en Brussels Airport, al is nog niet met zekerheid te zeggen wat de precieze impact zal zijn.

We willen je daarom adviseren om de informatie van de luchthavens goed in de gaten te houden:

https://www.brusselsairport.be/nl/passengers

https://www.brussels-charleroi-airport.com/nl

 

Heb je bijkomende vragen? Aarzel dan niet ons te contacteren. Wij volgen de situatie mee op de voet.