Hooverphonic creëert catchy nummer met de tekst van de veiligheidsinstructies voor Brussels Airlines

August 04, 2022

​Om de aandacht van haar passagiers te blijven trekken naar de cruciale veiligheidsinstructies aan boord, kiest Brussels Airlines al vele jaren voor creatieve video’s in plaats van de klassieke veiligheidsfilmpjes. Tot voor kort werden de veiligheidsinstructies gegeven in de vorm van een humoristisch animatiefilmpje. Eerder werden ook de Rode Duivels al ingezet om de instructies te geven. Vandaag lanceert Brussels Airlines een gloednieuweveiligheidsvideo en die is vanaf 1 augustus te zien zijn op haar langeafstandsvluchten.

Volledig in lijn met haar lange traditie om het allerbeste van België op de wereldkaart te zetten, nam de nationale luchtvaartmaatschappij de iconische Belgische band Hooverphonic onder haar vleugels.

Het resultaat mag er zijn: een vier minuten durende clip met aanstekelijke song ondersteund door een visueel pareltje met subtiele referenties aan andere Belgische artiesten zoals Magritte. De video werd geregisseerd door Jan Boon en voor het technische luik werd aangeklopt bij virtual reality productiehuis Studio Regie in Merelbeke.

“Toen Brussels Airlines Hooverphonic vroeg om een nummer te schrijven met de tekst van de veiligheidsinstructies, dacht ik echt dat het onmogelijk zou zijn. Maar tegelijk hou ik van dat soort uitdagingen en we zijn ervoor gegaan. Ik ben blij dat ik doorgezet heb. Na een paar pogingen zijn we nu helemaal klaar om het nummer los te laten en voor te stellen aan haar passagiers.”

-Alex Callier, Hooverphonic-

 

foto en video @Brussels Airlines