Insider Tip: Een ongerept strand, helemaal voor jou alleen?

June 21, 2022

Van een opportuniteit gesproken. Nu is hèt moment om Thailand te bezoeken in al haar pracht en praal. Het land van de glimlach versoepelt binnenkort de inreis voorwaarden. Het toerisme komt er zachtjesaan terug op gang, maar je kan er nu nog genieten van de rust. Droom je al langer van een ongerept strand voor jou alleen? Wees er als een van de eersten bij!

Het Thailand’s Center for COVID-19 Situation Administration (CCSA) keurde op 17 juni de afschaffing van de Thailand Pass goed net als de vereiste ​​ziektekostenverzekering van minimaal 10.000 USD.

Vanaf 1 juli 2022 hoeven toeristen enkel een bewijs van een vaccinatie of een negatieve PCR-test of anitegentest (professioneel afgenomen) te tonen van maximaal 72u voor vertrek. Dit kan een gedrukt of digitaal document zijn. Bij aankomst op de internationale luchthavens of aan Thailand’s landgrenscontroleposten (in 22 provincies) worden willekeurige controles uitgevoerd.

Niet-gevaccineerde of niet-volledig gevaccineerde reizigers die willekeurig worden gescreend en die bij aankomst geen bewijs van een negatieve test kunnen overleggen, moeten dan een antigenentest laten afnemen.

Ondertussen heeft het CCSA ook Bangkok en 76 provincies als toezichtszone of groene zone goedgekeurd, waardoor de normale activiteiten in het hele land kunnen worden hervat. Met behoud van veiligheids- en gezondheidsmaatregelen als onderdeel van algemene preventie, zal de Koninklijke Thaise regering een nieuwe reeks richtlijnen aankondigen waarmee het land de post pandemische fase ingaat.

Contacteer ons voor meer informatie, vluchten, arrangementen en unieke rondreizen.

Categories:vakantiereizen