Japan Airlines introduceert kledingverhuurdienst om CO2-uitstoot te verminderen

July 05, 2023

In een vernieuwende poging om haar ecologische voetafdruk te verkleinen, heeft Japan Airlines een kledingverhuurservice voor reizigers geïntroduceerd, getiteld "Any Wear, Anywhere". Hiermee kunnen passagiers die naar Japan vliegen, kledingsets huren voor de duur van hun verblijf, waardoor ze hun koffers niet hoeven te pakken, wat resulteert in een vermindering van het brutogewicht van het vliegtuig en dus een lagere CO2-uitstoot. 

Het concept speelt in op de groeiende beweging voor duurzaam toerisme, met een focus op het verminderen van de bagage door kledingverhuur op de bestemming te bieden. De milieuvriendelijke voordelen van dit initiatief zijn aanzienlijk; volgens de website van het programma zou voor elke 10 kg aan gewichtsbesparing op een langeafstandsvlucht tussen New York en Tokio, de koolstofemissie met 7,5 kg verminderen. 

Het proefprogramma van de luchtvaartmaatschappij loopt tot en met augustus 2024. De prijzen voor het programma variëren van ¥ 4.000 ($ 28,12) tot ¥ 7.000, met opties afhankelijk van het seizoen en de gelegenheid, zoals casual, smart casual en een mix van beide. De goedkoopste optie bevat drie tops en twee broeken, terwijl de duurste set zes tops en drie broeken biedt.