Kempinski opent drijvend hotel in Dubai

December 20, 2021

In de Verenigde Arabische Emiraten, het land van de onbegrensde mogelijkheden, en meer bepaald in Dubai, lijkt niets onmogelijk te zijn. Floating Palace opent er voor het eerst een hotel als een drijvend gebouw waaromheen 12 drijvende luxevilla's zijn gegroepeerd. Het hotel ligt aan een van de meest exclusieve stranden van Dubai aan Jumeirah Beach Road, dat zowel bij luxereizigers als bij de lokale bevolking erg in trek is omwille van zijn bruisende hotels en Food &  Beverage scene. De gasten worden naar het 156 kamers en suites tellende hotel of hun villa's gebracht per speedboot of komen rechtstreeks aan met hun eigen boot. Bovendien is er een drijvend helikopterplatform naast een indrukwekkend jachtparkeerdek voor maximaal 16 jachten, zodat veeleisende gasten in stijl kunnen aankomen. Kempinski Floating Palace wordt gepositioneerd als uniek in zijn soort - een nieuwigheid die onvergetelijke momenten en een uitstekende ervaring garandeert aan alle gasten.

Het hoofdgebouw van dit drijvende paleis, gestructureerd in vier delen, is in het midden verbonden door een glazen piramide en biedt alle luxe van een 5-sterren hotel, van exclusieve gastronomische restaurants, bars, spa, zwembaden tot boetieks, banketzalen en de mogelijkheid voor nog grotere jachten om in en uit te varen in het centrum van het hotel.

De 12 luxe villa's, verbonden door pontons, zijn deels te koop maar ook te huur voor hotelgasten en profiteren van alle diensten die in het hotel worden aangeboden. Hoogwaardig en elegant design over twee verdiepingen met dakterras en overloopzwembad, respectievelijk twaalf villa's met elk twee, drie of vier slaapkamers, kamers voor bemanning en personeel en binnen- en buitenwoonkamers kenmerken de luxe woonboten met grote panoramische ramen en alle technische voorzieningen van een smart home. De villa's varen met een maximumsnelheid van 6 zeemijl, zijn uitgerust met zonnepanelen en zijn milieuvriendelijk ontworpen.