Lees een non-fictie boek in slechts 15 minuten

April 14, 2020

Een lockdown brengt nieuwe mogelijkheden met zich mee. Zo is het de ideale periode om terug wat meer te gaan lezen. Terwijl een spannend verhaal er vaak vlot ingaat, blijft het voor velen moeilijk om een wat lijviger non-fictie boek te verteren. Nochtans bestaat er fantastische literatuur die je nieuwe inzichten kan verschaffen over allerlei thema’s als succes en carrière, ondernemerschap, relaties, economie, psychologie, …

Lezen kan ook een tijdrovende bezigheid zijn en daar heeft lang niet iedereen zin in. Gelukkig bestaat er een bedrijf die daar een fantastische oplossing voor heeft bedacht.

Blinkist biedt uitkomst. Het is een app voor smartphones, te downloaden in de App Store en de Google Play Store. De app beschikt over een database met duizende non-fictieboeken uit verschillende categorieën. De belangrijkste gedachten en ideeën zijn uit deze boeken gehaald en gegoten in hapklare “Blinks” die je in een paar minuten kan ontdekken. Deze “Big ideas in small packages” bestaan zowel in tekst- als audioformaat. Zo kan je de korte samenvattende teksten bewaren en bijvoorbeeld lezen tijdens een rustig moment, of een afspeellijst met interessante onderwerpen maken die je onderweg beluistert. Ook ideaal om straks weer wat tijd te doden op de luchthaven of het vliegtuig tijdens je volgende business trip!