Mijn Reisverhaal - Verrassingen over de Grote Plas!

April 09, 2019

Pascale Bierinckx, travel consultant UNIGLOBE XXXX Travel, bezoekt New York en Philadelphia

Wie aan New York denkt, komt vaak niet verder dan wat stereotiepe beelden: een Vrijheidsbeeld en hoge wolkenkrabbers. Saai? Vergeet dat maar, horen we van travel consultant Pascale Bierinckx uit Herentals. Tijdens een studiereis met Opportunity Travel naar New York en naburig Philadelphia werd ze verschillende keren heel aangenaam verrast. Hieronder vertelt ze haar verhaal.



Om eerlijk te zijn: ik had nog niet vaak over Opportunity Travel gehoord: het is een TO die vooral in het zuiden van het land gekend is. Eind maart trok ik met deze TO op vierdaagse studiereis naar New York en Philadelphia. Na een behoorlijk vlotte directe vlucht met Brussels Airlines naar JFK, werden we na een korte busrit meteen in het volle, bruisende New York gelost. Van een overgang gesproken! Geen plannetje, gewoon wandelen en de indrukken op je laten afkomen. Het weer was misschien niet optimaal, maar de kennismaking met deze grandioze stad was dat wél. We kwamen terecht op Washington Square, en schoten daar één van de vele wolkenkrabbers omhoog om vanop een rooftop bar van de indrukwekkende skyline te kunnen genieten. Oja, meteen een eerste tip voor wie zijn klanten naar NY stuurt: je moet ab-so-luut zo snel mogelijk naar grote hoogte, om die skyline op je af te laten komen. Ik houd daar de strafste en beste herinneringen aan over. 

We hadden een ‘City Package Program’ waar bijna alle maaltijden inbegrepen zaten, en konden van de gevarieerde New Yorkse keuken genieten. We kwamen niet meteen in de grote sterrenzaken terecht, maar hebben toch wel lekker gegeten hoor. In dat package zitten ook een aantal excursies. Zelf heb ik heel veel genoten van de cruise die we op de Hudsonrivier gemaakt hebben: dat is de rivier die rond Manhatten loopt. Ik heb bijzonder genoten van het unieke zicht op downtown NY. Maar ook de toegang tot de Rockefeller Tower is inbegrepen.

We logeerden in het Sheraton Parsippany, een degelijk viersterrenhotel op drie kwartier rijden van het stadscentrum. Voordeel daarvan is dat de prijs goed meevalt. En een busje zorgt voor gratis pendelen tussen hotel en stad: ook dat valt dus erg goed mee. 

De volgende dagen konden we zowel onder begeleiding van een Nederlandstalige gids (die al lang in NY woont) als op eigen houtje de verschillende delen van New York verkennen. Onze gids bracht ons zo naar de regio rond Ground Zero. Als ik daar nu, enkele weken later, aan terugdenk, krijg ik nog altijd rillingen over mijn rug: indrukwekkend vind ik het monument met de namen van alle gesneuvelde brandweerlui. 

Wat ik nog fijn vond? Dat we af en toe de volle vrijheid kregen. Sommigen gingen dan shoppen, maar zelf ging ik liever op verdere verkenning van de leuke buurten (zoals Little Italy, Soho en Greenwich). Verder kwamen nog aan bod: het oergezellige Meat Packaging District met zijn fijne Central Market, en het Rockefeller Centre. Ik vind het bijzonder fijn om vast te stellen dat je in New York écht wel meer ziet dan alleen wolkenkrabbers!

De vierde dag gingen we naar het nabijgelegen Philadelphia. Tof, en helemaal anders. Laagbouw, groen, rustiger ook…

Wat ik aan deze studiereis heb overgehouden? Wel, vooral dat New York veel meer is dan een resem hoge torens, maar dat er ook veel mooie, oude gebouwen zijn. En de bewoners zijn echt ongelooflijk behulpzaam en lief. En tot slot nog een tip: je kan NY niet bezoeken zonder een High Line wandeling te maken. Al stappend leer je zo de ‘must sees’ zien van deze stad die nooit slaapt…

Categories:vakantie reizen