Ook Thailand laat alle coronamaatregelen los

October 12, 2022

Thailand was tot net voor de wereldwijde pandemie een heel populaire bestemming voor de Belgen. En er is goed nieuws! Sinds 30 september 2022 is het nooddecreet rond COVID-19 in Thailand afgelopen. Sinds 1 juli 2021 bouwde Thailand haar strenge coronamaatregelen stap voor stap af en nu, een dik jaar later, vervallen dus ook de maatregelen die laatst van kracht waren. Zo is Thailand een van de eerste populaire bestemmingen buiten Europa waar je opnieuw naartoe kan zonder een vaccinatiebewijs of negatief testresultaat voor te leggen.

Het land ging de fase van volledige heropening in op 1 juli 2022, met de afschaffing van de Thailand Pass. Buitenlandse reizigers hoefden vanaf dan ook alleen maar een ​ vaccinatiebewijs of een negatief testresultaat te tonen binnen 72 uur na aankomst. Die regels worden dus afgeschaft vanaf 1 oktober 2022.

Verlenging visum

Daarnaast heeft de Thaise overheid de verlenging van de verblijfsperiode opgetrokken van 30 dagen naar 45 dagen voor toeristen uit landen/gebieden die in aanmerking komen voor een visumvrijstelling (waaronder Belgie). Dit geldt van 1 oktober 2022 tot en met 31 maart 2023.

 

Interesse? Contacteer ons. We hebben zeer interessante reisvoorstellen.