Oostenrijk is klaar voor de wintersport

October 01, 2021

Het Oostenrijkse toerisme bereidt zich voor op het winterseizoen 2021/22 en neemt, als verantwoordelijk gastland, maatregelen om zijn gasten en toeristische werknemers te beschermen. 

De 3-G-regel ("getest, gevaccineerd of genezen") en de FFP2-maskers zijn de centrale maatregelen voor veilig toerisme. Een driefasenplan voorziet ook een aanscherping of versoepeling van de regels naar gelang van de situatie. 

 

Masker en 3-G in kabelbanen

FFP2-maskers zijn al verplicht in de Oostenrijkse kabelbanen; bovendien is vanaf het begin van het seizoen in oktober een 3-G-certificaat ("getest, gevaccineerd of genezen") vereist. In ruil daarvoor kan worden afgezien van capaciteitsbeperkingen. Het bewijs moet immers al voorgelegd worden bij de aankoop van de skipassen en niet tijdens het skiën. Daarmee will men lange wachtrijen voorkomen en de wachttijden zo kort mogelijk houden. Details worden nog uitgewerkt.

 

Après-ski onder strikte voorwaarden

Voor veel van onze gasten is après-ski een onderdeel van een geslaagde skidag. In coronatijden is het echter van zelfsprekend dat dit enkel mogelijk is onder strikte veiligheidsmaatregelen. Voor après-ski geldt dus analoog aan nachtgastronomie: toegang alleen met bewijs van vaccinatie, genezing of PCR-test. Dit is de verordening in de loop van het thans geldende niveau één van de coronamaatregelen in Oostenrijk. Als fase twee of drie noodzakelijk wordt, betekent dit voor de après-ski: alleen toegang met vaccinatie of genezing ("2-G").