Op vakantie of je laten vaccineren?

May 12, 2021

De beslissing om je al dan niet te laten vaccineren, behoort tot de individuele keuzevrijheid. Wie geen vaccin wil ligt van bovenstaande vraag niet wakker, maar ook voor wie zich wel wil laten vaccineren hoeft dit geen dilemma te zijn. Maar hoe plan je nu een vakantie in het buitenland zonder dat je kans loopt om je vaccinatie te missen? We merken dat nogal wat fervente reizigers met twijfels zitten omtrent hun vakantieplanning, omdat ze nog niet weten wanneer ze hun eerste en tweede prik zullen krijgen. Gelukkig kan je dit op basis van een handige tool van de Vlaamse Overheid goed inschatten en plannen. Dit is hoe het werkt.

1. Schat op voorhand in wanneer je gevaccineerd zal worden.

Dat kan via deze tool. De datum van je eerste dosis bepaalt ook de timing voor de tweede dosis. Die is meestal min. 4 tot 5 weken later.

2. Wanneer je een uitnodiging tot vaccinatie krijgt, kan je je eerste prik indien nodig nog uitstellen. Momenteel blijft de uitnodiging tot vaccinatie 30 dagen geldig.

3. De datum die je kiest voor je eerste dosis bepaalt de datum voor je tweede dosis. Wanneer je de afspraak maakt voor jouw eerste vaccinatiedosis, krijg je meteen ook de datum voor jouw tweede dosis. Die datum kan je maar zeer beperkt verschuiven (enkele dagen) en alleen als er nog vrije plaatsen zijn in je vaccinatiecentrum.

Alle informatie kan je terugvinden op www.laatjevaccineren.be

En uiteraard staan wij steeds klaar om je te helpen bij het realiseren van je vakantieplannen!