Primeur: Easyjet opent eerste lounge

November 06, 2021

Easyjet kwam onlangs met een primeur. De lowcost carrier heeft zijn eerste lounge geopend op London-Gatwick Airport. Hiermee kan voor het eerst een lowcost maatschappij zijn reizigers naar een eigen lounge verwijzen.

De lounge draagt de naam ‘The Gateway by Easyjet & No1 Lounges’.

De luchtvaartmaatschappij vindt de timing goed gekozen, nu er een comeback van zakenreizigers op de Londense luchthavens plaatsvindt.

Passagiers kunnen tot drie uur voor vertrek reserveren voor verblijf in de lounge. Het loungeverblijf kost vanaf 18,50 Britse pond, omgerekend 22 euro.

De luchthaven is bewust gekozen: geen enkele luchtvaartmaatschappij telt op Gatwick meer reizigers dan Easyjet.

Easyjet zegt dat de lounge "een keuze van warme en koude menu's zal bieden met een selectie van verleidelijke gerechten, vers bereid en geserveerd aan hun tafels, naast een reeks van zelfbedienings bijgerechten en warme en koude dranken".

De luchtvaartmaatschappij zei ook dat "op bestemmingen geïnspireerde gerechten, die elk kwartaal veranderen, zullen worden aangeboden voor degenen die de authentieke smaak van Europa willen proeven voordat ze vertrekken, evenals de eigen cocktailkaart van de lounge".

Andere faciliteiten zijn gratis wifi, oplaadpunten, "een keuze aan eetgelegenheden en lounge zitjes om te ontspannen met een drankje", en "gebieden die gezinnen kunnen genieten van het verkennen van waaronder de tv-hol en speelkamer".