Ras Al Khaimah Zet In op Elektrische Luchttaxi's Tegen 2027

May 27, 2024

Ras Al Khaimah gaat iets nieuws en spannends doen: vanaf 2027 kunnen toeristen en inwoners gebruikmaken van elektrische luchttaxi's om snel door het Emiraat te reizen. Dit gebeurt dankzij een samenwerking tussen de Ras Al Khaimah Transport Authority (RAKTA), de Ras Al Khaimah Tourism Development Authority (RAKTDA) en Skyports Infrastructure, een bedrijf dat gespecialiseerd is in vertiport-infrastructuur voor deze luchttaxi's.

Deze luchttaxi's gaan ervoor zorgen dat je veel sneller en milieuvriendelijker naar populaire plekken in Ras Al Khaimah kunt reizen. Denk bijvoorbeeld aan Al Marjan Island, Al Hamra en Jebel Jais – de hoogste berg van de VAE. Waar je nu nog 70 minuten met de auto onderweg bent van Al Marjan Island naar Jebel Jais, brengt de luchttaxi je er in minder dan 20 minuten heen.

Het idee is dat deze nieuwe manier van reizen niet alleen tijd bespaart, maar ook goed is voor het milieu. Op dit moment komt 40 procent van de broeikasgasemissies in de reis- en toerisme-industrie van wegverkeer, dus minder auto's en meer luchttaxi's betekent minder uitstoot.

Met deze aankondiging verstevigt de VAE haar positie als een pionier op het gebied van geavanceerde luchtmobiliteit. Skyports is wereldwijd bezig met het ontwikkelen van vertiports en werkt samen met de beste eVTOL-bedrijven om commerciële passagiers- en vrachtvluchten mogelijk te maken. Eerder dit jaar haalde Skyports 110 miljoen dollar op om hun plannen te ondersteunen.

Kortom, over een paar jaar kunnen we in Ras Al Khaimah genieten van een snellere, groenere manier van reizen. Dit project belooft niet alleen een betere toeristische ervaring, maar ook een grote stap richting een duurzamere toekomst.