Reisintenties van Verschillende Generaties in 2024

October 17, 2023

In 2024 zullen mensen voornamelijk reizen om te rusten en zich op te laden, volgens een wereldwijde enquête door het in McLean gevestigde Hilton. Slaap zal hierbij een hoge prioriteit hebben, zo blijkt uit het derde jaarlijkse trendrapport van Hilton. "Persoonlijke welzijn is belangrijk voor reizigers, maar nog specifieker, er zal een verhoogde focus zijn op het verkrijgen van een goede nachtrust onderweg. In 2024 zullen reizigers verbinding proberen te maken met producten en merken die overeenkomen met deze levensverbeterende noodzakelijkheid", luidt het rapport.

Generatie X zal met 68 procent de hoogste prioriteit geven aan slaap, gevolgd door de babyboomers met 67 procent, millennials met 60 procent en Generatie Z met 55 procent. En ja, 20 procent van de reizigers geeft toe dat ze hun eigen kussen meenemen om ervoor te zorgen dat ze een goede nachtrust krijgen.

Reizigers gaven aan Hilton te kennen dat ze connectiviteit en personalisatie waarderen. Ze verwachten ook dat technologie intuïtief zal zijn. Zo gaven reizigers aan dat het belangrijk is om hun reizen volledig online te kunnen boeken, met 86 procent van de millennials en 83 procent van de Generatie Z die dit willen doen. Zesenzestig procent van de millennials zei dat ze loyaliteitsprogramma's prioriteren bij het plannen van hun reis.

Wereldwijde reizigers willen hun persoonlijke apparaten naadloos kunnen gebruiken op een reislocatie. Generatie Z had de hoogste verwachting met 84 procent, gevolgd door de millennials met 83 procent, Generatie X met 79 procent en de babyboomers met 69 procent. Reizigers gaven aan dat ze de voorkeur geven aan ervaringen boven dingen.

Volgens Hilton zullen vrijetijdsreizen in 2024 een grotere prioriteit hebben voor de Generatie Z en millennials. Zestig procent geeft de voorkeur aan resortbestemmingen, terwijl 40 procent zei liever naar een stad te reizen. "Volgend jaar zullen culinaire liefhebbers de overhand hebben, culinaire ervaringen zullen wereldwijd en over generaties heen geprioriteerd worden", aldus het rapport.

Image_URL: https://www.uniglobe.be/content/iStock-1157859905-20231017121220_blog.jpg