Reizen naar de VS? Noteer 8 november.

October 19, 2021

De Verenigde Staten openen vanaf 8 november de grenzen voor volledig gevaccineerde buitenlandse reizigers, dat bevestigt Kevin Munoz op Twitter (White House Assistant Press Secretary).

Reizigers moeten een vaccinatiebewijs kunnen voorleggen voordat ze aan boord gaan van vliegtuigen die naar de VS vliegen. Het Witte Huis kondigde op 20 september aan dat de Verenigde Staten de beperkingen voor luchtreizigers uit 33 landen, waaronder het grootste deel van Europa, begin november zou opheffen. De precieze datum werd toen nog niet bekendgemaakt; Inmiddels werd 8 november 2021 door het Witte Huis bevestigd.

Deze aankondiging en datum gelden voor zowel internationaal luchtverkeer als landverkeer. Reizigers moeten voor vertrek met het vliegtuig wel een bewijs van volledige vaccinatie kunnen voorleggen en daarnaast ook een recente negatieve PCR-test (max 72u oud) afgelegd hebben. Ook komt er een tracing systeem die de toeristen ten alle tijden kan opsporen.

Verwacht wordt dat de door de WHO en Europa goedgekeurde vaccins, waaronder Astra-Zenica, ook door de Verenigde Staten aanvaard zullen worden.