Singapore Changi Airport - de beste luchthaven ter wereld

May 09, 2019

De luchthaven scheerde hoge toppen op de Skytrax 2019 awards, waar passagiers over heel de wereld hun stem voor mogen uitbrengen.
Changi verbindt passagiers met 200 bestemmingen wereldwijd, met wekelijks 5.000 vluchten die aankomen en vertrekken met 80 luchtvaartmaatschappijen.
De transporthub gaat er prat op "Meer dan een luchthaven" te zijn. De ontelbare attracties die je er aantreft, zoals kunstinstallaties en sculpturen, een vlindertuin, een cactustuin en een bioscoop, zijn daar het beste bewijs van.
Dat aanbod werd op 17 april nog verder uitgebreid met de opening van Changi's Jewel Airport, een 137.000 m² groot architecturaal hoogstandje dat verbonden is met terminals 1, 2 en 3.

Het project met een prijskaartje van GBP 951 miljoen omvat een 'bouncing net' (soort trampoline die in de lucht is gespannen), een reuzeglijbaan, een bos, een heggen- en spiegeldoolhof en 'foggy bowls' (pretpark waar kinderen achter mistwolken aan kunnen hollen).

Reizigers die graag shoppen en eten kunnen ook hun hart ophalen, want er zijn in totaal 155 winkels en 105 horecazaken aanwezig.

Een aantal attracties leverden Jewel Changi al een plaatsje op in de recordboeken: de Rain Vortex bijvoorbeeld is de grootste indoorwaterval ter wereld.
De 40 meter hoge waterval die 's nachts oplicht, maakt deel uit van Canopy Park, een uitgestrekt attractiepark van 40.000 m² met airconditioning, tuinen en wandelpaden.
Canopy Mazes is het grootste heggendoolhof van Singapore. Nog een record dat eraan moest geloven.