Skip-the-line tips voor het COVID-testcentrum op Brussels Airport

October 29, 2020

Vertrek je binnenkort naar een land waarvoor een negatief testcertificaat vereist is? Dan kan je terecht op het COVID-19 Test Centre op Brussels Airport. Dat is 7/7 geopend, ook op zon- en feestdagen en dat doorlopend van 3u30 ’s ochtends tot middernacht. Een test afnemen is mogelijk vanaf de leeftijd van 2 jaar. Vanuit de overheid geldt dat kinderen onder de 6 jaar niet moeten getest worden. Je kan je er enkel laten testen als je geen symptomen van COVID-19 vertoont.

Soms kan het er zeer druk zijn. Van enkele reizigers en collega reisagenten kregen we nuttige tips door die je kunnen helpen bij een vlotte doorgang.

 

TIP 1: Registreer en betaal online

Het is best om je op voorhand online te registreren en te kiezen voor een online betaling. Zo vermijdt je extra wachttijd ter plekke. Na registratie krijg je een QR-code.

Online registreren kan je hier: https://brusselsairport.ecocare.center/nl/

Je betaalt 67 euro voor een standaard PCR test en 135 euro voor de PCR sneltest.

 

TIP 2: Maak screenshots van de QR-codes of print ze meteen af

We vernamen van enkele reizigers dat er soms nog problemen opduiken bij het doorsturen van de QR-codes per mail. Maak dus best onmiddellijk een screenshot of print ze meteen af.

 

TIP 3: Maak je geen illusie over het tijdsslot

Na registratie kan je een afspraak maken. Hiervoor kan je online een tijdsslot kiezen van telkens een kwartier. Soms is het zo druk dat deze tijden niet gehandhaafd kunnen worden. Maar mogelijk wordt dit de komende tijd efficiënter en we adviseren daarom om het gekozen tijdsslot te respecteren.

 

 

TIP 4: Vul op voorhand het extra aanvraagformulier in

Bij aankomst zijn er voor de registratieruimte nog twee wachtrijen. Een lange rij. Voor mensen die nog een aanvraagformulier van het labo waarmee Brussels Airport samenwerkt moeten invullen. En een kortere rij voor mensen die dit formulier al hebben ingevuld. Voorlopig wordt dit formulier nog niet aangeboden bij de online registratie. Je kan het wel hier vinden en op voorhand invullen en meenemen.

Op Brussels Airport geven ze een iets andere versie, maar de opgevraagde gegevens zijn dezelfde. Je zal er heel wat tijd mee besparen! Wanneer je dit formulier bij hebt, hoef je niet de lange rij te nemen maar kan je dus meteen in de kortere linkse rij naar de registratieruimte.

 

TIP 5: Hou rekening met de drukte

Op piekmomenten kan het zeer druk zijn bij het testcentrum. De overrompeling zorgt ook voor de nodige verwarring en soms chaos. Het aanwezige personeel doet zijn uiterste best om alles in goede banen te leiden, maar hou rekening met lange wachtrijen, ondanks de shortcuts die we hierboven hebben beschreven.

  • Verwacht niet stipt op je afspraakmoment te kunnen binnenstappen

  • Zorg dat je gsm goed opgeladen is of print de QR-codes al af

  • Kleed je naar de weersomstandigheden

  • Vul op voorhand het extra aanvraagformulier in

 

Hier kan je alle informatie over het testcentrum terugvinden

 

Met dank aan de reizigers en collega-reisagenten van wie de tips mochten ontvangen!