Slapen in een hut op het meer tussen de wijngaarden

May 20, 2019

Châteauneuf-du-Pape kennen we natuurlijk als een steengoede wijnregio in de Franse Vaucluse. Maar je kan er op het meer La Lionne ook in een heuse ecologische hut op het water slapen. Die ‘Cabanes des Grandes Cépages’ vormen een ervaring als geen andere!

Lac de La Lionne: het is een 18 hectaren groot meer in Sorgues, hartje Vaucluse, hartje Zuid-Frankrijk, én hartje wijnregio. Niet slecht dus als setting voor een ecologisch domein ver weg van de rest van de wereld. In de zomer van 2017 opende hier het domein ‘les cabanes des grands cépages’. Een unicum in Frankrijk: tien drijvende paalwoningen, op enkele passen van het beschermde natuurgebied l’Île de l’Oiselay, en nog enkele hutten op de oevers van dat meer.

Wie in één van de hutten logeert, kiest ervoor om de Provence op een totaal uitzonderlijke manier te beleven. En dat doe je op een 100% ecologische manier. Ook al ligt Avignon bijna letterlijk op niet meer dan een steenworp, toch valt het moeilijk om je desolate vakantiestulpje te verlaten. Op het houten dek van je hutje kan je een bubbelbad nemen, en ondertussen niet uitgekeken raken op de fantastische omringende natuur. Sommige hutten hebben zelfs een sauna. Maar stuk voor stuk nodigen ze je uit tot een serene pauze in de anders zo druk overkomende Provencaalse natuur. Aan het hoofdgebouw ligt ook nog een gezellig zwembad. Of huur een fiets en verken de wijngaarden en de andere streekproducten, of trek op uitstap naar Avignon en de vele andere culturele toppers die de regio rijk is.

En als je geen zin hebt om je mini-eilandje te verlaten, kan je een ‘dîner Provençal’ of een ‘Diner Gourmand’ bestellen: dat wordt dan naar je hut gebracht. Je eet het op je terras, de voetjes net wel/niet in het milde water. 

Om de rust niet te verstoren, is er alleen in het hoofdgebouw aan land Wifi. Laat je gsm dus achterwege, check in in één van de vijftien hutten en geniet ten volle van wat de Vaucluse je te bieden heeft. En vergeet niet om een fles Châteauneuf-du-Pape te ontkurken!

Categories:vakantie reizen