Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw: Les 2 Alpes startte winterseizoen op 30 november!

November 25, 2019

Zot van sneeuw en op de uitkijk naar het nieuwe wintersportseizoen? Dan hebben we goed nieuws: het Franse Les Deux Alpes startte het nieuwe winterseizoen al op 30 november. Met dank aan een vroege dosis goede sneeuw!

Elk jaar opnieuw is het spannend uitkijken naar het nieuwe wintersportseizoen. Liften zijn klaar, hoteliers hebben gepoetst, de skileraars getraind. Alleen: wanneer valt de eerste sneeuw? En zal die van goede kwaliteit zijn? Voor het seizoen 2019-2020 hebben we alvast een goede start. Vroege sneeuwval en lage temperaturen leggen de basis voor een goed sneeuwtapijt. Als de ondergrond goed bevroren is, blijft de eerste sneeuwlaag makkelijker liggen, en is ze minder gevoelig voor mogelijke lawines.

Les Deux Alpes, één van de grootste skigebieden van de Alpen, kan van dat goede klimatologische nieuws profiteren en start het nieuwe seizoen al op 30 november. Met skipistes tussen 1.600 en 3.400 meter hoogte belooft de periode in december optimale condities voor vroege skivogels.

Wie naar Les Deux Alpes gaat skiën in de week van 14 tot 21 december geniet niet alleen van lage tarieven (we zijn dan net vòòr de kerstvakantie) maar kan ook nog het Rise Festival muziekspektakel meepikken. Een week lang brengen topartiesten van over de hele wereld je in opperste muzikale verrukking. Een hele dag skiën en dan een hele nacht fuiven: wie zei ook weer dat vakantie nemen uitrustend moet zijn? Om toch goed in balans te blijven in de dagen voor Kerst, kan je in die periode ook aan zachtere activiteiten deelnemen: denk aan yoga en wellness. 

Het skigebied van Les Deux Alpes ligt midden in het prachtige natuurgebied van het parc d’Oisans, bekend van zijn imposante Massif des Ecrins.

De boodschap is duidelijk: wie nog voor de kerstvakantie al volop van de beste wintersportfaciliteiten wil genieten, weet dat hij/zij in Les Deux Alpes nu reeds aan het juiste adres is. 

Categories:vakantie reizen