Sneller en vaker per trein naar Nederland met NMBS en NS

August 18, 2023

 

De Belgische Spoorwegen (NMBS) en de Nederlandse vervoerder NS tillen de treinverbinding tussen België en Nederland naar een hoger niveau. Het aantal Intercitytreinen wordt verdubbeld, van 16 naar maar liefst 32 treinen per dag. En er is meer goed nieuws: In 2025 wordt een nieuwe, ultramoderne treinverbinding geïntroduceerd die de reistijd met maar liefst 45 minuten zal verkorten. Van Brussel naar Amsterdam in iets meer dan twee uur!

De Kracht van Innovatie: De Nieuwe Intercity (ICNG)

Deze opwindende ontwikkelingen zijn te danken aan de introductie van de nieuwe Intercity (ICNG) door NS. Met een indrukwekkende maximumsnelheid van 200 km per uur over de hogesnelheidslijn, verbindt deze trein Brussel en Amsterdam als nooit tevoren. En er is meer: de reistijd wordt verder verkort door minder tussenstops en het nieuwe eindpunt Amsterdam Zuid, dat dichter bij de hogesnelheidslijn ligt dan Amsterdam Centraal. Met de introductie van deze nieuwe treinverbinding gaat een langgekoesterde wens van reizigers in vervulling: een snelle Intercityverbinding tussen de hoofdsteden.

Eenvoudige Overstap: Grenzeloze Mogelijkheden

Voor reizigers uit steden zoals Antwerpen of Gent wordt de overstap op deze nieuwe trein een naadloze ervaring. Dankzij deze uitbreiding werken NMBS en NS nauw samen om de details, zoals de dienstregeling en ticketprijzen, verder uit te werken. Een nieuwe toekomst van moeiteloos en duurzaam internationaal reizen ligt binnen handbereik.

Een Breed Scala aan Mogelijkheden

Naast de 16 treinen naar Amsterdam Zuid, zal ook 16 keer per dag een trein vertrekken vanaf Brussel-Midi naar Rotterdam Centraal. Deze verbinding, voorheen bekend als de Intercity Amsterdam vanaf Brussel Zuid-Midi, biedt nog meer keuze aan reizigers. Deze trein rijdt vanaf Rotterdam via Breda en blijft op alle huidige tussengelegen stations stoppen. Hiermee blijft bijvoorbeeld de stad Mechelen rechtstreeks verbonden met Nederland en behouden reizigers van en naar de Brusselse luchthaven een directe trein. Reizigers vanuit Den Haag, Utrecht en Amsterdam stappen via Rotterdam Centraal over. De reistijd voor deze reizigers blijft vergelijkbaar met de huidige verbinding.