Thalys breidt zijn aanbod stilaan terug uit

June 03, 2020

Het aantal internationale treinen van en naar België neemt stilaan weer toe. Sinds 9 juni is ongeveer 20% van het Thalys-aanbod terug operationeel. Momenteel was er maar één heen-en-terugrit tussen Brussel en Parijs en één heen-en-terugrit tussen Brussel en Amsterdam. Vanaf nu komt daar dus weer verandering in.

Concreet zullen er dan vijf heen-en-terugritten zijn per dag tussen Parijs en Brussel. Twee ervan rijden vanuit Brussel door naar Amsterdam en terug. Op zondag is er één rit minder. Op vrijdag, zaterdag en zondag zal er ook elke dag één Izy-trein, de low cost versie van Thalys, in beide richtingen rijden tussen Brussel en Parijs. Vanaf 15 juni moet er vervolgens ook één trein per dag heen en terug rijden op de verbinding Parijs-Brussel-Dortmund.

In een tweede fase, van 12 juli tot eind augustus, wordt het aantal treinen nog verder uitgebreid tot 50% van het gebruikelijke transportplan. Er zullen dan onder meer 7 heen-en-terugritten zijn tussen Parijs en Brussel per dag en 4 verbindingen Brussel-Amsterdam. Op alle internationale treinen is het verplicht van mondkapjes te dragen.

 

Hier kan je de volledige dienstregeling van Thalys bekijken