Toeristen opnieuw welkom op Maya Bay

November 21, 2021

Bezoekers zijn vanaf 1 januari opnieuw welkom op het beroemde Thaise strand Maya Bay. Het strand, dat bekend werd dankzij de film ‘The Beach’ met Leonardo DiCaprio, werd in 2018 gesloten om de natuur te beschermen.

Sinds juni 2018 mochten toeristen niet meer afzakken naar het strand. Er werd toen een programma gestart om het koraal in het gebied te redden. Aanvankelijk was aangekondigd dat het strand maar vier maanden gesloten zou zijn, maar dat werd uiteindelijk veel langer. 

Voor de sluiting trok het strand tot soms 5.000 bezoekers per dag. Toeristen bezochten het beschermde natuurgebied per speedboot of veerpont en lieten veel zwerfafval achter. Hiermee werd veel schade aan het koraal toegebracht.

Volgens de Thaise milieuminister Varawut Silpa-Aracha is het niet langer nodig om het strand te sluiten voor toeristen. Volgens de minister is de natuur opnieuw in goede staat. Bezoekers zijn vanaf 1 januari opnieuw welkom op het strand. Toch gelden er strenge voorwaarden. 

Zo mogen boten niet meer de baai in varen, maar moeten zij aanleggen bij een pier aan de andere kant van het eiland. 

Ook worden maximaal driehonderd bezoekers tegelijk toegelaten op het strand. Zij mogen een uur blijven tussen 10 en 16 uur. 

Maya Bay werd razend populair na de film ‘The Beach’ met Leonardo DiCaprio. Het eiland Koh Phi Phi Leh heeft een prachtige baai die wordt omringd door 100 meter hoge, met groen bedekte, kliffen. Het parelwitte strand maakt het plaatje helemaal af.

Categories:vakantiereizen