TUI vliegt opnieuw naar La Palma

February 11, 2022

Nu de vulkaanuitbarsting op La Palma achter de rug is, kan het toerisme stilaan hernemen. TUI heeft aangekondigd vanaf maart opnieuw vluchten en pakketreizen naar La Palma aan te bieden.

Vandaag zijn de gevolgen nog steeds zichtbaar en op sommige plaatsen is het landschap zelfs totaal veranderd als gevolg van de lavastromen. En toch moet de situatie ook gerelativeerd worden: het getroffen gebied is 12 km2 groot, en dat is minder dan 2 procent van de totale oppervlakte van La Palma (708 km2).

De oostkust van het eiland, waar zich de meeste hotels bevinden, bleef volkomen gevrijwaard. De hotels hebben er intussen hun activiteiten hernomen. Ook de typische excursies op La Palma - wandelingen, trektochten en mountainbiketours - worden weer overal op het eiland georganiseerd, behalve in het getroffen gebied van de Cumbre Vieja vulkaan.

TUI fly is de enige Belgische luchtvaartmaatschappij met rechtstreekse vluchten op La Palma. De maatschappij start deze bestemming vanaf 5 maart weer op met een wekelijkse vlucht vanuit Brussel, op zaterdag. Ook bij touroperator TUI gaan de pakketreizen naar La Palma vanaf 5 maart weer door met 9 hotels in het aanbod.