UNWTO en IATA willen het vertrouwen in de internationale luchtvaart herstellen

October 07, 2020

Het veilig openstellen van de internationale grenzen voor het toerisme is essentieel. Reizigers willen zich veilig voelen en ze willen er zeker van zijn dat hun reisplannen niet worden beïnvloed door last-minute wijzigingen in de regels en voorschriften. Daarvoor is een nog grotere samenwerking tussen de overheden en private sector nodig. Tot deze conclusie kwam de directeur-generaal Alexandre de Juniac van IATA (internationale vereniging van luchtvaartmaatschappijen). In het kader daarvan werd gisteren een partnerschap met de UNWTO (Wereldorganisatie voor Toerisme ) afgesloten om het herstel van de luchtvaart in de kritieke maanden die voor ons liggen in goede banen leiden.

Voorafgaand aan de G20-top van de grootste economieën ter wereld, die een specifiek toeristisch segment omvat, heeft de Wereldorganisatie voor Toerisme (UNWTO) een memorandum van overeenstemming ondertekend met de Internationale Luchtvervoersvereniging (IATA), aangezien beide partijen samenwerken om het wereldwijde toerisme weer op gang te brengen. De nieuwe overeenkomst, die de unieke status van UNWTO als brug tussen het VN-systeem en de particuliere sector benadrukt, zal zich richten op het vergroten van het vertrouwen van de consument in het reizen en het centraal stellen van duurzaamheid bij het herstel en de toekomstige groei.

Vanaf het begin van de huidige crisis heeft UNWTO het voortouw genomen bij het aanpakken van de sleutelfactor die nodig is voor een succesvolle herstart van het toerisme. Deze overeenkomst met de wereldwijde handelsvereniging voor de luchtvaartsector bouwt hierop voort en verdiept de bestaande samenwerking tussen beide organisaties om het vertrouwen van de reizigers te blijven herstellen.

De secretaris-generaal van de UNWTO, Zurab Pololikashvili, zei: "Vliegreizen zijn een essentieel onderdeel van het wereldwijde toerisme. Dit partnerschap tussen UNWTO en IATA zal ervoor zorgen dat we nauw samenwerken om het vertrouwen in het vliegen en het toerisme in het algemeen te vergroten. UNWTO zal gebruik maken van onze expertise op het gebied van innovatie en onze status als schakel tussen leiders uit de publieke en private sector om de luchtvaart weer in beweging te krijgen".

 

Nauwere, meer gerichte samenwerking

Dit partnerschap tussen UNWTO en IATA zal ervoor zorgen dat we nauw samenwerken om het vertrouwen in de luchtvaart en het toerisme in het algemeen te vergroten.
De nieuwe overeenkomst zal niet alleen gericht zijn op het opbouwen en behouden van vertrouwen in internationale reizen, maar zal ook inhouden dat UNWTO en IATA nauw samenwerken om innovatie te bevorderen en een grotere publiek-private samenwerking te stimuleren. Naarmate het toerisme weer op gang komt, zal dit memorandum van overeenstemming ertoe bijdragen dat het herstel duurzaam en inclusief is.

 

Als leek in de reissector zeggen namen als UNWTO en IATA je misschien niet veel. Binnen de sector zijn dit belangrijke en machtige organisaties. Deze hechtere samenwerking legt dan ook een belangrijk en noodzakelijk fundament om de internationale reissector steen per steen terug op te bouwen. Alweer een positieve ontwikkeling dus.