Ervaar de stilte in de Rub al-Khali woestijn

July 18, 2018

Het kwik klimt er tot boven de 55°C en duintoppen reiken er hoger dan de Eiffeltoren. Een diepe stilte maakt zich van je meester en zet aan tot nadenken en genieten. Slechts weinigen komen hier en wie erheen gaat, reist haast naar het onbekende. Het landschap is volgens wetenschappers vergelijkbaar met dat van Mars. Niet voor niets verbleeft hier begin dit jaar een tweehonderdtal wetenschappers om ruimtepakken, robots en allerhande apparatuur te testen ter voorbereiding van een reis naar de rode planeet.

Maar het kan ook anders. Vanuit Dubai bereik je na een woestijnrit van een drietal uren het betoverende vijfsterren resort Qasr Al Sarab, dat middenin de Rubh al Khali-woestijn ligt. Ongeëvenaarde weelde en comfort kenmerken deze oase van rust waarin je tevens de stilte en het mystieke van deze immense zandwoestijn ervaart. Allerlei excursies, waaronder zelfs een woestijncross per truck over de indrukwekkende en steile zandduinen, behoren tot de mogelijkheden.

Tussen oktober en maart worden één- en meerdaagse woestijnsafari’s in de Rub al Khali georganiseerd naar immense zoutpannen, zwavelhoudende bronnen en fascinerende zandduinen. Door mekaar geschud worden in een jeep en het moeten uitgraven van de wielen onder een verzengende hitte worden ruimschoots gecompenseerd door onverwachte ontmoetingen met kamelen, het slapen onder de sterrenhemel en het beklimmen van duintoppen om de zonsop- of ondergang te aanschouwen.