Met de wagen door Zuid-Afrika

July 18, 2018

Met een huurwagen door Zuid-Afrika reizen lijkt de ideale manier om (tenminste een stukje van) dit immense land te proeven. Het negende grootste land van Afrika biedt tussen Kaapstad en het Krugerpark een ideale mix van safari, cultuur en strand.

De eerste keuze die je moet maken is: wat wil je precies doen in Zuid-Afrika? De afstand van Johannesburg tot Kaapstad bedraagt 1500 km, richting Krugerpark en de grens met Mozambique ben je vanuit Jo’burg ook 400 km onderweg. Je hebt dus tijd nodig als je een aantal hoogtepunten wil combineren.

En om te vermijden dat je vakantie kilometervreterij wordt, is het aan te raden om gemiddeld twee nachten op dezelfde stek te overnachten. Gespecialiseerde to’s werken trouwens samen met een heleboel b&b’s ten lande die door uitgeweken Vlamingen worden gerund, al kan je ook op een aantal wijndomeinen overnachten.

En aan mooie autoroutes is er beslist geen gebrek in dit land. De Panoramaroute brengt je van Jo’burg tot de Kaap, de Garden of Tuinroute langs de kust tussen Kaapstad en Elisabethstad staat met stip genoteerd als dé mustdo en ook een leuke is Chapman’s Peak Drive. Dit bochtige traject is onderdeel van de route tussen Kaapstad en Kaap de Goede Hoop. En dit lijstje kan je verder aanvullen afhankelijk van je reisplannen.

Ook handig om weten: brandstof in Zuid-Afrika kost ongeveer de helft van bij ons, het wegennet is goed uitgebouwd, maar je moet wel links houden. En uit eten gaan kan je al voor pakweg 15 euro.

Waar wacht u nog op om te vertrekken?